Yandex Metrica

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin

Aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin lideri olan Ben-Gvir, "hapishanelerdeki aşırı kalabalığa" çözüm için Filistinlilerin infaz edilmesini önerdi.

Dünya

27.04.2024, 07:57

ABD başta olmak üzere birçok batılı ülkenin desteğini arkasına alarak dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 6 aydır acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan terör devleti, şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

Sivilleri hedef almaya devam eden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına da kulağını tıkamış durumda.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a saldırmanın planlarını yaparken İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'den skandal bir öneri geldi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerindeki aşırı kalabalığa son vermek için "doğru çözümün" "terörist" olarak tanımladığı Filistinli esirlere idam cezasının uygulanması olduğunu savundu.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Kara saldırısı başlatacağız Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Kara saldırısı başlatacağız Haberi Görüntüle

EK GÖZALTIDAN MUTLU

Ben-Gvir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "İsrail hükümetinin, Filistinli esirler için 936 ek gözaltı yeri inşa etmesine izin veren önerisini onaylamasından mutlu" olduğunu ifade etti.

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

''TUTUKLULUK KRİZİNE ÇÖZÜM GETİRECEK''

Aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin lideri olan Ben-Gvir, "Ek inşaat, cezaevine daha fazla terörist alınmasını sağlayacak ve cezaevindeki tutukluluk krizine kısmi bir çözüm getirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ben-Gvir, "Filistinlilere yönelik ölüm cezasının hapishanelerin aşırı kalabalıklaşması sorununa doğru çözüm olduğunu" kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading