Yandex Metrica

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Kara saldırısı başlatacağız

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Kara saldırısı başlatacağız

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'la esir takası olsa da olmasa da Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını söyledi.

Dünya

07.05.2024, 00:46

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 8 aydır devam ediyor. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve şu ana kadar 35 bine yakın masum Filistinliyi katleden bebek katili Netanyahu, Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer bombalandı Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer... Haberi Görüntüle

''REFAH'A KARA SALDIRISI BAŞLATACAĞIZ''

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'ye yönelik saldırıları hedeflerine ulaşmadan durdurmayacaklarının altını çizen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esir takası mutabakatına varılsa da varılmasa da Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını ifade etti.

Dost ateşiyle ölüm! Siyonistlerin tankı kendi askerlerini delik deşik etti Dost ateşiyle ölüm! Siyonistlerin tankı kendi askerlerini delik deşik etti Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA MANİDAR

Raporlara göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililer için bu hafta tutuklama emrinin çıkarılakacak olması nedeniyle büyük bir korku içine giren bebek katilinin yerinden edilmiş 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı açıklamasının İsrail ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin devam ettiği süreçte gelmesi dikkati çekti.

İsrail'e Gazze notası: Diplomatik ilişkiler resmen kesildi İsrail'e Gazze notası: Diplomatik ilişkiler resmen kesildi Haberi Görüntüle

GAZZE'DE ATEŞKES UMUDU

İsrail ile Hamas arasında esir takası müzakereleri dolaylı olarak devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken dün, Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes görüşmelerinin sonuncusu yapıldı. Mısır basını Kahire'den ayrılan Hamas heyetinin, ateşkes teklifine yazılı yanıt vereceğini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim ile Gazze'de ateşkesi görüştü. Biden, Mısır ve Katar'dan Gazze'de bir ateşkese ulaşılması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda Hamas üzerindeki etkilerini kullanmalarını istedi. Öte yandan ateşkes sağlanırsa anlaşma 1 yıl sürecek.

330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında saldırabilirler 330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN REFAH'A OLASI KARA SALDIRISI

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığınmak zorunda kaldı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.

ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin kişi gözaltına alındı ABD işi ifade özgürlüğü: Üniversitelerdeki Filistin'e destek protestolarında 2 bin... Haberi Görüntüle

DERME ÇATMA ÇADIRLARDA KALIYORLAR

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusu, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Uluslararası uyarılara rağmen Refah'a saldırı planını onayladığını defalarca yineleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını "çok yakında" başlatacağını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading