Yandex Metrica

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Ortadoğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD basınında yer alan haberlere göre, İran'ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içerisinde İsrail'e saldırması bekleniyor. 

Dünya

26.04.2024, 16:06

6 aydır Gazze'de soykırım yapan ve 33 bini aşkın masum Filistinliyi katleden terör devleti İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlendi.

Düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan ikisi general rütbesinde 7 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 6 Suriyelinin de ölenlerin arasında bulunduğu, toplam ölü sayısının 13 olduğu açıklanmıştı.

İran, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini açıklamış, Netanyahu yönetimi ise sessiz kalmaya devam etmişti. Saldırıya misillemede bulunacağını ve intikam mesajları veren İran, ABD'yi de sorumlu tuttuğunu bildirmişti.

Suriye'nin başkenti Şam'da üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü hava saldırısı sonrası intikam yemini eden İran'ın olası misillemesi Ortadoğu'yu alarma geçirmişken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi Haberi Görüntüle

İRAN, İKİ GÜN İÇİNDE İSRAİL'E SALDIRACAK

ABD basınında yer alan haberlere göre, missileme hazırlığı içerisinde olan İran kısa zaman içerisinde İsrail topraklarına yönelik doğrudan bir saldırı gerçekleştirecek.

Wall Street Journal'ın haberine göre, saldırı önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebilir. İran, İsrail'in güney veya kuzey bölgelerini hedef alabilir.

Ancak İranlı liderlere yakın bir kaynak, saldırı planlarının tartışılmasına rağmen henüz nihai bir karara varılmadığını belirtti.

Gazze Kasabı Netanyahu UCM'ye meydan okudu! 'Mahkeme'ye boyun eğmeyeceğiz' Gazze Kasabı Netanyahu UCM'ye meydan okudu! 'Mahkeme'ye boyun eğmeyeceğiz' Haberi Görüntüle

SİYASİ RİSKLER ELE ALINIYOR

Adının açıklanmaması koşuluyla gazeteye konuşan İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından biri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Saldırı planları Dini Lider'in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in diplomatik dokunulmazlığı ihlal ettiğini belirterek, "Meşru savunma bir zorunluluktur" dedi.

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN UYARI

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği perşembe günü bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Pentagon, Ortadoğu'daki askeri operasyonlardan sorumlu olan ABD Merkez Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla'nın Perşembe günü İsrail'de olduğunu doğruladı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin ayrıca İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile de görüşerek, çağrının okunmasına göre "İran tehdidine karşı ABD'nin İsrail'e yönelik sarsılmaz desteğini" yineledi.

Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler sandalye ve masalarla barikat kurdu Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN İRAN'A UYARI: GÜÇLÜ TEPKİ VERİRİZ

İran'ın olası intikam saldırısına hazırlanan Tel-Aviv yönetiminden İran'a adeta ültimatom gibi bir uyarı geldi. İsrailli yetkililer Axios'a, İsrail'in ABD'ye, İran'ın bu hafta başında Suriye'deki ölümcül saldırısına misilleme olarak kendi topraklarından İsrail'e saldırı düzenlemesi durumunda İsrail'den güçlü bir tepki alacağını ve mevcut çatışmayı başka bir düzeye taşıyacağını söylediğini belirtti.

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİKLERİ YÜKSEK ALARMDA

Öte yandan ülke medyası, İsrail elçiliklerinin yüksek alarma geçtiğini yazdı. İsrail'in önde gelen gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post 'İran'ın tehditleri karşısında dünyanın dört bir yanındaki İsrail büyükelçilikleri yüksek alarma geçti' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi;

''Yurtdışında görev yapan diplomatlar, büyükelçiliklerinin İran'ın misilleme hedefi olacağı yönündeki endişelerini dile getirdi. Ayrıca bazı büyükelçilerden, güvenlikleri endişesiyle halka açık etkinliklere gelmemeleri istendi.'' 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading