Yandex Metrica

Son dakika! Eşref Gani'nin nereye kaçtığı belli oldu

Son dakika! Eşref Gani'nin nereye kaçtığı belli oldu

Son dakika gelişmesine göre; Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 17:50

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinden sonra 15 Ağustos günü ülkesini terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kaçışıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

 Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğu açıklandı.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

AİLESİ VE DANIŞMANI YANINDA

Eşref Gani’nin yanında ailesinin yanı sıra iki danışmanı, kançılarya şefi Mahmut Fazli ile ulusal güvenlik danışmanı Hamdullah Muhiba bulunuyormuş. Umman’dan alınan ancak henüz resmen doğrulanmayan diğer bilgilere göre Gani ve beraberindeki kişilere siyasi sığınmacı statüsü tanınmış.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

169 MİLYON DOLAR

Afganistan'ın Duşanbe Büyükelçisi Muhammed Zahir Agbar, ülkesinden kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin devlet hazinesinden 169 milyon dolar kaçırdığını belirterek, tutuklanması için Interpol'e başvuracağını bildirdi.

Kassam Tugayları yayınladı! İsrailli esir Goldberg-Polin Netanyahu'ya ateş püskürdü: Kendinizden utanmalısınız Kassam Tugayları yayınladı! İsrailli esir Goldberg-Polin Netanyahu'ya ateş püskürdü: Kendinizden... Haberi Görüntüle

TOPLANTI BAHANESİYLE KAÇMIŞ

İngiliz BBC’ye konuşan eski Afgan milletvekili Elay Erşad, Gani’nin Afgan başkanlık sarayından 15 Ağustos’ta “savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek” helikopterle ayrıldığını, ülkeyi terk ettiğini daha sonra öğrendiklerini anlattı. Gani’yi “cesaretsiz” olarak nitelendiren Erşad, geri döneceğini düşünmediğini ama dönseydi gözlerinin içine bakarak “Ben bir kadın olarak burada kaldım ama sen kaçtın” demek istediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading