Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna savaşında ilk kez hipersonik füzesi kullanıldı!

Rusya-Ukrayna savaşında ilk kez hipersonik füzesi kullanıldı!

Rusya Kinjal Hipersonik Füzesi ile Odessa Radyo-Elektronik istihbarat merkezini imha etti. İlk defa Ukrayna operasyonunda hipersonik füze kullanılmış oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana tanık olduğu en büyük çatışma olarak öne çıkarken, Rus birlikleri, burada tahrip gücü yüksek silah sistemleriyle çok yönlü saldırılar düzenliyor.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

TAHRİBAT GÜCÜ YÜKSEK

Rusya, Ukrayna genelindeki çatışmalarda savaş uçakları, Kalibr seyir füzesi gibi tahribat gücü yüksek savunma ekipmanlarıyla ülkedeki önemli sivil ve askeri tesisleri hedef alıyor. Rusya'nın kullandığı tahrip gücü yüksek silah sistemleri arasında hedefe isabet özellikleriyle bilinen Kalibr füzeleri Kiev ve Harkiv'de sivillerin yakınındaki tesislerin imha edilmesinde kullanılıyor ve buralardan sivil kayıplar bildiriliyor.

Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti! Haberi Görüntüle

KALİBR SEYİR FÜZESİ KIŞLAYI VURDU: 80 ASKER ÖLDÜ

Rusya’nın attığı yarım ton harp başlığı taşıyan Kalibr seyir füzesi, Ukrayna ordusuna ait askeri kışlayı vurdu. 80 Ukrayna askeri öldü, en az 150 asker de yaralandı. Ukraynalı yetkililer, enkaz altındaki askerleri çıkarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

YER ALTI DEPOSU İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamaya göre; 18 Mart’ta hipersonik aerobalistik füzelere sahip Kinjal füze sistemi ile Ivano-Frankovskiy bölgesindeki Delyatin köyünde Ukrayna ordusuna ait füze ve hava aracı mühimmatlarının bulunduğu büyük bir yeraltı deposu imha edildi. Gece saatlerinde Ukrayna’ya ait 69 askeri unsur vuruldu. Bunlar arasında, dört komuta merkezi ve üçü S-300, biri Buk-M1 olmak üzere dört uçaksavar füze sistemi yer alıyor. Bununla birlikte Ukrayna ordusuna ait 12 insansız hava aracı imha edildi. Operasyonun başlamasından bu yana 196 insansız hava aracı, bin 438 tank ve başka zırhlı muharebe aracı, 145 çok namlulu roketatar, 556 topçu sistemi ile bin 237 özel askeri araç vuruldu.

ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe ABD polisinden üniversitelerdeki Gazze gösterilerine orantısız müdahale! Profesöre ters kelepçe Haberi Görüntüle

RADYO ELEKTRONİK İSTİHBARAT MERKEZLERİ İMHA EDİLDİ

Konaşenkov, Rus ordusunun Bastion kıyı savunma sistemleriyle, Ukrayna ordusunun Odessa bölgesindeki Velikiy Dalnik ve Velikodolinskoye yerleşim birimlerinde bulunan radyo-elektronik istihbarat merkezlerini imha ettiğini belirtti.

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

1080'DEN FAZLA FÜZE FIRLATILDI

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, "Ukrayna Hava Kuvvetleri uçak uçurmaya, hava ve füze savunma kabiliyetlerini kullanmaya devam ediyor. Ruslar, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya 1080'den fazla füze fırlattı." açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 yılında yaptığı açıklamada Kinzhal'ın geleneksel veya nükleer savaş başlığı taşıyabilen, ses hızından 10 kat veya saniyede 2 milden daha hızlı uçtuğunu ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading