Yandex Metrica

Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti!

Yunan medyasında akıl almaz başlık: Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti!

Türkiye'nin attığı her adımı yakın markaj altına alan Yunan medyası bu sefer sınırları zorladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretini analiz eden Yunanistan merkezli News Break gazetesi ziyareti okuyucularına, "Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti!" ifadeleri ile duyurdu.

Dünya

05.05.2024, 13:17

Türkiye'nin attığı her adımı haberleştiren ve manipülatif bir şekilde okuyucularına sunan Yunan medyası bu sefer sınırları oldukça zorladı.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN KUZEY IRAK'I İLHAK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretini analiz eden News Break, haberi okuyucularına, "Erdoğan Kuzey Irak'ı ilhak etti!" diyerek servis etti.

İki liderin görüşmesini hazmedemeyen Yunan medyası, Batı'yı hedef alarak, "Batı'nın sessizliği Erdoğan ve Barzani'nin görüşmesinden daha kışkırtıcı" yorumunu yaptı.

TRT'nin haberine atışta bulunarak haberi derinleştiren News Break, "TRT kutlama havasında şu ifadeleri kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Erbil'de Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Mesrur ​​Barzani ile görüştü."

"Terörle mücadelenin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da masaya yatırıldı" denilen haberde, TRT'nin haberi alıntılanarak;

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını gördüklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, PKK terör örgütü meselesini gündemden çıkarmanın zamanının geldiğini söyledi.

Bu bağlamda Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede gösterilen birliğe önem verdiğini ve bunu bir sonraki aşamaya taşıma kararlılığının bulunduğunu söyledi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

KALKINMA YOLUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'la çok kapsamlı hukuki metinlere imza atıldığını, bu iş birliği perspektifinin Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bölgesini de kapsadığını söyledi." denildi.

TRT'nin haberini alıntılamaya devam eden Yunan medyası, "Irak başkenti Bağdat'ta imzalanan Mutabakat Zaptı tarafından dünyaya duyurulan "kalkınma yolu" nun Irak'ın tümünün refahına ve barışına hizmet edeceğini söyledi. Üçüncü tarafların müdahalesine izin vermeden sağlıklı bir diyalog ve iş birliği ilişkisi kurmalıdır.

Türkiye'nin Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile ticari ilişkileri geliştirme arzusunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ovacio-Fishabur Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasının ve Derecik-Zeti sınır kapısından araç geçişine başlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca siyasi temsiliyetleri başta olmak üzere bölge Türkmenlerinin hak ve çıkarlarının korunacağına inandığını ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarına ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur ​​Barzani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerde Türkiye ile ilişkileri her alanda geliştirme isteklerini dile getirdikleri kaydedildi. zor zamanlarda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yardımlarından ve işbirliklerinden dolayı teşekkür ettiler." denildi.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading