Yandex Metrica

Ek iş aramaya başlayın: Ekonomik çöküş başladı! Her şey çok kötü olacak...

Ek iş aramaya başlayın: Ekonomik çöküş başladı! Her şey çok kötü olacak...

Dünyaca ünlü ekonomist Robert Kiyosaki ekonomik buhranın başladığını ifade ederek, krizde hayatta kalma kurullarını paylaştı. Yatırımcıları altın ve gümüşün yanı sıra Bitcoin'e de yatırım yapmaya çağıran ünlü ekonomist, 'O gün geldiğinde en çok o kaznadıracak' açıklamasında bulundu.

Dünya

17.05.2024, 14:16

ABD ekonomisinde çöküşün başladığını ifade eden Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, yatırımcıları krizden önce önlem almaya davet etti. 

Altı yılı aşkın süredir New York Times'ın En Çok Satanlar Listesi'nde yer alan Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, sosyal medya hesabından çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

"Kötü haber: Çöküş başladı" diyeren paylaşımına başlayan Kiyosaki, "Her şey çok kötü olacak, ama iyi haber krizler fırsatları doğurur zengin olmanın tam sırası" ifadelerini kullandı.

Hizbullah'tan İsrail'e ait askeri üsse üst üste saldırı: Askerler toplanınca bir daha vurdular Hizbullah'tan İsrail'e ait askeri üsse üst üste saldırı: Askerler toplanınca... Haberi Görüntüle

EKONOMİK KRİZLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Ekonomik kriz sırasında hatırlanması gereken kurallar adını verdiği paylaşımına devam eden Kiyosaki, yatırımcılara kesin uyarılarda bulundu. İlk kuralın “Düşen bıçakları tutmayın” olduğunu belirten ünlü yazar, “Fiyatlar düşüyor diye açgözlülük yapmayın” diye vurguladı. Ve ekledi. "Fiyatlar dibe vuruncaya ve kimse sizin istediğiniz varlığı istemeyene kadar bekleyin." dedi.

İkinci olarak yatırımcıların “çalışması” ve “iyi öğretmenler seçmesi” gerektiğini vurguladı. Youtube'daki kaynakların çokluğuna dikkat çekerek, bazı öğretmenlerin iyi olmasına rağmen pek çoğunun kötü olduğu konusunda uyardı.

Kendisinin takip ettiği bir kaç Yotube kanalını yatırımcılara öneren Kiyosaki, "Emlak öğretmenim Ken McElroy. Vergiler: Tom Wheelwright. Hisse senetleri: John MacGregor. Petrol: Mike Maucelli. Hepsinin kitapları ve kendi podcast'leri var. Beyninizi, tavrınızı ve ruhunuzu kimin etkilediğine çok dikkat edin.” ifadelerini kullandı.

Ünlü yazar daha sonra yatırımcılara "Onlarla aynı yolda olan yeni arkadaşlar arayın" tavsiyesinde bulundu. Onları, "sorunlarından dolayı başkalarını suçlayan kişiler" olarak tanımladığı "kurbanlardan" uzak durmaya çağırdı. Ayrıca yatırımcıların "Marksistlerden, yani hükümetin sorunlarını çözmesini bekleyen insanlardan uzak durması" gerektiğini söyledi.

Yeni pandemi kapıda: Kemirgenlerden insanlara ölümcül virüs bulaştı! 200 binden fazla kişide tespit edildi! Yeni pandemi kapıda: Kemirgenlerden insanlara ölümcül virüs bulaştı! 200 binden... Haberi Görüntüle

DOLAR SAT KRİPTO AL

Kiyosaki ayrıca şunları tavsiye etti:

"Bir ek iş başlatın: Kendi işinizin sahibi olun. Yapay zeka milyonlarca işi ortadan kaldıracak. Küçük bir işletme kurun ve girişimci olun…. işini kaybetmekten korkan bir çalışan değil.”

"Paradan tasarruf etmeyin. Sahte paranın (ABD doları, euro, yen, peso) değeri düşer. Özellikle piyasa çöküşünde değeri artan altın, gümüş, bitcoin ve gerçek paradan tasarruf edin."

Sözlerine devam eden Kiyosaki,  "Dikkatli olun ve bu kazayı başınıza gelen en iyi şey yapın." dedi.

Kiyosaki, ABD ekonomisinin durumu ve yaklaşan çöküş olasılığı konusunda ısrarla alarmlar verdi. Geçen hafta ABD ekonomisinin depresyonda olduğunu ilan etti . Yatırımcıları Bitcoin için ABD dolarından vazgeçmeye teşvik ederek, kriptonun" doğru zamanda mükemmel varlık " olduğunu söyledi. BTC'nin Eylül ayına kadar 100 bin dolara ulaşmasını bekliyor.

Habere Tepki Ver

3

1

0

2

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading