Yandex Metrica

Türkiye'nin hamlesi ekonomilerini sarstı: İsrailli esnaflar kepenk kapatmak üzere

Türkiye'nin hamlesi ekonomilerini sarstı: İsrailli esnaflar kepenk kapatmak üzere

İsrail'in en çok ihracat yaptığı 13. ülkenin Türkiye olması, ihracatçıların ekonomilerini ciddi düzeyde sarsmış durumda. Türkiye'nin aldığı ticari karar, finans gazetesi Global'e konu oldu. Finans gazetesi Globes, esnaflara 'Yasağı delme' taktiğini öğretti.

Dünya

13.05.2024, 18:02

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz Nisan ayında İsrail ile 54 üründe ihracata kısıtlama geldiğini duyurmuştu. Yeni alınan karar ile birlikte İsrail ile tüm ticari hamleler durduruldu. Alınan bu kararın, Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar devam edeceği biliniyor.

İsrailli esnaflar, Türkiye'nin ticari hamlesinden dolayı kepenk kapatma noktasına gelmek üzereler. İsrail'in en çok ihracat yaptığı 13. ülkenin Türkiye olması, İsrailli ihracatçıların ekonomilerini ciddi düzeyde sarsmış durumda. 

Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup izlediler Akılalmaz olay 2 milyar dolara mâl oldu: Köprüyü havaya uçurup... Haberi Görüntüle

GLOBES, SLOVENYA LİMANLARINI ÖNERDİ

İsrail'in önde gelen finans gazetelerinden olan Globes, İsrailli esnafların ticaret yasağından daha fazla zarar görmemesi adına, 'Gizli' bir şekilde, ticaret yasağını 'Delmek' için bir haber oluşturdu. Globes'in 'İsrailli ithalatçılar Türkiye'den dolaylı yolları inceliyor' başlıklı haberinde, İsrailli ithalatçıların, Türk mallarını Slovenya limanları üzerinden getirmeyi düşündüklerini, oradan ise başka gemiler aracılığı ile İsrail'e getirmek istedikleri belirtildi.

Söz konusu haberde, Globes'in İsrailli ithalatçıların, Türk ürünlerini Slovenya limanları üzerinden getirmeyi düşündüğü vurgulanarak, İsrailli ithalatçıların aklına Slovenya limanlarını yerleştirdi. Haberin devamında, Türk mallarının dolaylı ithalat yollarını incelenmeye başladığı belirtildi.

Slovenya Koper Limanı

Skandal görüntü! Mescid-i Aksa'yı basıp İsrail bayrağı açtı Skandal görüntü! Mescid-i Aksa'yı basıp İsrail bayrağı açtı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN TİCARİ HAMLESİ, İSRAİLLİLERİ ENDİŞELENDİRDİ

Türkiye'nin aldığı ticari kararını delmek isteyenler adeta yol gösteren haberde, Slovenya limanlarına ek olarak alternatif güzergahlar sunuldu. Slovenya'da bulunan Koper veya Ljubljana limanlarına ve oradan da İsrail'e teslimatın yapılmasının mümkün olabileceği yazıldı.

Globes'te yer alan habere göre Türkiye'den ithal edilen ürünlerin evraklarında İsrail yerine başka ülkenin limanı olarak belirtilmesi yeterli, ''Eğer evraklarda Slovenya'nın Koper Limanı olarak görünüyorsa, dünyanın en zorlu gümrüklerinden biri olarak kabul edilen Türk gümrükleri bile pratikte nihai varış yerini tam olarak araştıramayacaktır. İsrail'e ihracatı yasaklanan ancak dünyanın birçok ülkesine rutin olarak ihraç edilen 54 ürün arasında yer alan herhangi bir mal için ödemenin nereden geldiğini kontrol etme görevini üstlenemiyorlar'' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading