Yandex Metrica

Kuzey Kore televizyonunda kot pantolona sansür uygulandı! İlginç yasağın nedeni ise ortaya çıktı!

Kuzey Kore televizyonunda kot pantolona sansür uygulandı! İlginç yasağın nedeni ise ortaya çıktı!

Yasaklar ülkesi olarak bilinen ve halkın baskıyla yönetildiği Kuzey Kore'de yasaklar bitmiyor. Kim Jong-Un yönetiminde olan ülkede halk bir yasakla daha karşı karşıya kaldı. Devlet televizyonunda yayınlanan BBC programında sunucunun üzerindeki kot pantolona sansür uygulandı.

Dünya

11.04.2024, 04:13

1945 yılında 2. Dünya Savaşı'nda Kore Yarımadası, Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünmüş, Kuzey Kore ise batı toplumlarının yaşam tarzı ve geleneklerini redderek, kendi kültürlerini yaşamaya başlamışlardı. Dışardan hiçbir gelişimi kabul etmeyen ülke, halkına günden güne baskı ve yasaklarla idare etti.

Güney Kore'de durumun tam tersi olması nedeniyle de dünyanın en büyük 13'üncü ekonomisine sahip olan, Asya'nın ise 4'üncü en büyük ekonomisine sahip olmayı başarmıştı.

Kuzey Kore'nin ise 21. Yüzyılda dahi vatandaşlarını katı kurallar ve sansürle yönetmesi, askeri alanda kendini güçlendirmesi tüm dünyada hayret verici olarak karşılansa da ülke belirli anlaşmalar kurduğu ülkelerden ziyaretçi kabul ediyor. Ülke içerisinde yaşanan gelişmeleri belirli sayıda giden ziyaretçiler tarafından öğrenilse de ülke içerisinden herhangi bir bilgi sızdırmak veya fotoğraf çekilmesi de yasaklar arasında yerini alıyor.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

KOT PANTOLONA SANSÜR

Ancak Kuzey Kore Devlet Televizyonunda ise BBC'nin 2010 yılında yayınladığı bahçe düzenlemesiyle ilgili programında sunucunun giydiği kot pantolon sansürlendi. Alan Titchmarsh'ın Bahçe Sırları'nı sunduğu programda giydiği kot pantolonun sansürledi.

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

BATININ SİMGESİ KABUL EDİLİYOR

Kot pantalona sansürün edeni ise 1990 yılında Kim Jong- İl'in, kot pantolonları Amerika'nın ve batının emperyalist simgelerinden biri olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı. O yıllardan bugüne devam eden yasak nedeniyle ülke de kullanılmayan kot pantolonların televiyonda dahi sansürlenmesi büyük şaşkınlık yarattı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading