Yandex Metrica

X'ten Gazze sansürü: Uluslararası Özgürlük Filosu'na destek veren Mandela'nın torununun hesabı askıya alındı

X'ten Gazze sansürü: Uluslararası Özgürlük Filosu'na destek veren Mandela'nın torununun hesabı askıya alındı

X sosyal medya platformu, Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela'nın hesabını askıya aldı. Torun Mandela'nın hesabının "Uluslararası Özgürlük Filosu"na verdiği desteğin ardından askıya alınması dikkat çekti.

Dünya

10.05.2024, 16:41

Güney Afrika'daki apartheid rejimine karşı savaşan ve mücadelesiyle ülkesindeki ırkçılığı sonlandıran; aynı zamanda da Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı seçilen Nelson Mandela'ın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela, 12 ülke ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Uluslararası Özgürlük Filosu'na destek vermişti. 

İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a dikkat çekti İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'A GELDİ

İstanbul'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yaptığı Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun 5. Konferansı'na katılan Mandela, filonun hazırlıklarına da destek vermişti. Mandela, Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun basın toplantılarına da katılmış ve gerek sosyal medya hesabından gerekse de verdiği röportajlarla Gazze'ye doğru yola çıkan filoya destek açıklamalarında bulunmuştu. 

Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak! FED faiz kararı ne olur? Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını... Haberi Görüntüle

X'TEN SANSÜR

Bu açıklamalar X'in hoşuna gitmedi. Torun Mandela'nın X hesabı Uluslararası Özgürlük Filosu'na yaptığı destek açıklamalarının ardından askıya alındı. Anadolu Ajansı'na konuşan Mandela, Uluslararası Özgürlük Filosu'nun önemine değinmişti. Mandela, Güney Afrika'nın kurtuluş mücadelesine atıfta bulunarak bunun sadece silahla yapılmadığını dünya çapında sivil toplumları harekete geçirerek sağlanan boykot ve yaptırım gibi bileşenlerin kullanıldığını anlattı.Mandela, "Özgürlük Filosu"nun, aslında UAD'nin insani yardımın Gazze'ye serbestçe girmesine ve Filistinlilere ulaşmasına izin verilmesi gerektiğini belirten kararının uygulanması yönünde bir hareket olduğunu belirterek kendisinin de bu özgürlük filosunun hedefine ulaşması, Gazze üzerindeki kuşatmayı ve ablukayı kırmasını sağlamak için çalıştığını dile getirdi.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading