Yandex Metrica

Kâhin sismologdan bir uyarı daha! Maraş depremini 3 gün önceden bilmişti

Kâhin sismologdan bir uyarı daha! Maraş depremini 3 gün önceden bilmişti

Yıldız haritasında gezegenlerin konumuna bakarak depremlere ilişkin ilgi çekici tahminlerde bulunan ve 6 Şubat Maraş depremini 3 gün öncesinden bilen Hollandalı sismolog Frank Hoogerbeets, yine korkutan bir öngörüde bulundu.

Dünya

13.02.2024, 22:50

6 Şubat deprem felaketinden 3 gün önce sosyal medya hesabında bir mesaj paylaşan ve "Türkiye güneyinde Ürdün, Suriye ve Lübnan'ı da etkileyecek yaklaşık 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacak" diyen Hollandalı sismolog, yayınladığı son görüntüyle takipçilerini yine panikletti. 

Hollanda'da Güneş Sistemi Geometri Araştırma Kurumu'nda (SSGS) çalışan sismolog Frank Hoogerbeets, 'önümüzdeki günlerde çok güçlü sismik aktivite yaşanacağı' öngörüsünde bulundu. 

Frank Hoogerbeets 3 Şubat'ta bu mesajı paylaşmıştı.

Youtube platformundaki vidyosunda Hindikuş dağlarında geçtiğimiz hafta 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatan ve sarsıntının Pakistan-Afganistan hattını etkilediğini anlatan Hoogerbeets, depremden 24 saat sonra bu kez Arjantin'de yine 6,5 büyüklüğünde deprem yaşandığına dikkat çekti. 

Sarsıntıların Güneş-Merkür-Jüpiter kavuşumundan sonra meydana geldiğine işaret eden Hoogerbeets, bu açıyla birleşen yeni Ay'ın güçlü depremleri tetiklediğini anlattı. Depremlerin Güneş sisteminin dinamikleriyle bağlantılı olduğunu vurgulayan Hoogerbeets, şunları söyledi:

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine... Haberi Görüntüle

MART AYININ SONUNDAYIZ, DİKKAT!

26 Mart'tan itibaren güçlü sismik aktiviteler yaşanabilir. Çok sık olmayabilir ama ilginç bir durum var. Ayın 27 ve 28'inde gezegensel kavuşum kümeleri var. 27 Mart'ta Güneş-Merkür-Uranüs açısı var. Bu açı tek başına kritik sonuçlar doğurmaz. Ama 24 saat sonra Dünya, Merkür ve Jüpiter de kavuşumda. İşte bu çok kritik olacak. Güçlü ve büyük bir sismik olay yaşayabiliriz. 29-30 Mart gibi olabilir. Kötü senaryoya göre 7 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanabilir. 

Sismik tepkinin nasıl olacağı büyük ölçüde yer kabuğunun durumuna bağlıdır. Yani tek yönlü bir süreç değil. Güneş sistemi aktiviteler Dünya'nın sismik olaylarını etkiliyor ama bu iki yönlü bir süreç. Büyük bir depremin meydana gelmesi için gezegende kritik bir stres miktarına ulaşmış büyük bir fay hattı olmalıdır. 

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

DÜNYA-JÜPİTER-MERKÜR KAVUŞUMU 

Dünya, Jüpiter ve Merkür birleştiğinde büyük bir sismik olayın meydana gelme olasılığı yükselir. Büyük olasılıkla 29'unda ya da 30'unda gerçekleşecek. Güçlü bir sismik olay konusunda tetikte olmamız gerektiğine inanıyorum. Ayın 30'unda ise Dünya-Venüs-Uranüs kavuşumu olacak. Bu kavuşum mutlaka güçlü bir sismik olay demek değildir, burada Ay konumuna bakmak gerekir. 

Atmosferik dalgalanmalara bakarsak Meksika kuzeyinde ve sonrasında Kaliforniya kuzeyinde bir dalgalanma yakaladık. Afganistan'da Hindikuş dağlarındaki deprem öncesinde buna benzer olay yaşanmıştı. Bu veri önemli olabilir. Sonuç olarak, sismik bir tepki görebiliriz. Mart ayının son birkaç gününe dikkat! Çünkü çok kritik bir gezegen geometrisi yaşıyor olacağız. Sözkonusu geometri, Orta Amerika'nın kuzeyinde 6'dan daha büyük bir depremle de sonuçlanabilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading