Yandex Metrica

Karadeniz gazı dünya medyasında böyle yankılandı: Erdoğan bu oyunu oynamayı biliyor

Karadeniz gazı dünya medyasında böyle yankılandı: Erdoğan bu oyunu oynamayı biliyor

Türkiye tarihinin enerji konusundaki en büyük hamlelerinden biri olan Karadeniz Gazı, geçtiğimiz günlerde karaya ulaştı. Karadeniz gazıyla ilgili yaşanan gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada büyük ses getirdi. Yunanistan medyası ''Erdoğan bu oyunu oynamayı biliyor'' diyerek gelişmeyi bir mat hamlesi olarak ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 20:45

Türkiye'nin merakla beklediği Karadeniz gazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen törende resmen ulaştı. 

Karadeniz gazının en kısa sürede hanelerde kullanılmaya başlanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Türkiye'nin Karadeniz gazı hamlesi, dünya medyasında büyük ses getirdi.

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN BU OYUNU OYNAMAYI BİLİYOR''

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden biri olan Etnos, yaklaşan seçimler öncesi kritik bir vaat olarak görülen Filyos gazı hakkında 'Erdoğan bu oyunu oynamayı biliyor' diyerek gelişmeyi bir mat hamlesi olarak ifade etti. Smz konusu haberde muhalefetin bu müjde karşısında şaşırdığı belirtildi. Karadeniz gazının ücretsiz dağıtılması 'sarsıcı jest' olarak görüldü.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

''BİR AY ÜCRETSİZ DOĞALGAZ''

Yunan Proto Thema gazetesi ise 'Erdoğan, Türkiye seçime giderken tüm vatandaşlara bedava doğal gaz sunuyor' başlığını kullandı. Yunan gazetesi Tük vatandaşlarının bir ay boyunca ücretsiz gaz kullanacağını belirtti.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

AYDA 630 LİRA AZALDI

Orda doğunun en büyük haber merkezlerinden Middle East Eye ise Erdoğan'ın müjdesini kısa ve öz olarak manşetten okurlarına duyurdu. Karadeniz gazının konutlara ücretsiz verileceğini belirten gazete, seçim öncesi Erdoğan'ın bu hamlesini 'başarılı' olarak yorumladı. Söz konusu haberinde devamında Türk halkının gaz ödemelerinin ayda yaklaşık 630 lira azaldığına vurgu yapıldı.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

BLOOMBERG: ÖNCELİK İÇ PİYASAYA VERİLECEK

ABD merkezli Bloomberg ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hane halkı için bir yıllığına doğalgaz faturalarında indirim sözü verdiğine dikkat çekti. ABD merkezli gazetede "Türkiye gelecekte doğal gazın bir kısmını Avrupa'ya ihraç edebilir ancak önceliğin iç piyasaya verileceği söyleniyor" ifadeleri kullandı.

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

TÜRK HALKI PARA ÖDEMEYECEK

Rus medyasının önemli gazetelerinden Kommersant gazetesi, Türk halkının bir yıl boyunca mutfaklarında kullanacakları gaz ve sıcak su tüketimi için para ödemeyeceğini yazdı.

Çin basınında çıkan haberlerde ise Türkiye'nin Karadeniz'deki gazı çıkarma çalışması 'Ülkenin en önemli projesi' olarak yorumlandı.

Hindistan'dan The Eastern Herald gazetesi Türkiye'nin Ramazan Bayramı ile birlikte 'enerji bayramı'nı da kutladığına işaret etti. Haberin devamında ise Karadeniz'de bulunan gazın Türkiye'ye 35 yıl yeteceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading