Yandex Metrica

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek

Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan'da seçim süreci bu sabah itibarıyla başladı. 6 hafta sürecek 7 aşamalı genel seçimler kapsamında seçmenler, parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi (Lok Sabha) üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti.

Dünya

01.05.2024, 05:54

969 milyonu aşkın seçmenin oy kullanacağı Hindistan'da seçim yaklaşık 6 hafta sürecek. Hindustan Times'ın haberine göre, aralarında ülkenin güneyindeki Tamil Nadu, Arunachal Pradeş ve en kalabalık eyalet Uttar Pradeş olan 21 eyalette bulunan seçmenler oylarını vermeye başladı.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

187 BİN OY VERME MERKEZİ KURULDU

Eyaletler genelinde kurulan 187 bin oy verme merkezinin önünde kuyruklar oluştu. Yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de bitecek. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, oy verme işlemi başlamadan önce X hesabından, herkesi oy kullanmaya çağırarak, "Özellikle genç ve ilk kez oy kullanacak seçmenleri oy kullanmaya çağırıyorum. Sonuçta, her oy ve ses önemli!" dedi.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

MONDİ YERİNİ KORUYABİLECEK Mİ?

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayıp 1 Haziran'a kadar sürecek seçimler kapsamında yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacak.

Son seçimlerden galip çıkan Modi, başında olduğu Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğinde kurulan "Ulusal Demokratik İttifakı (NDA)" ile birçok muhalefet partisinin "Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA)" adı altında toplandığı geniş koalisyona karşı yarışıyor.

Seçmenler, ülkedeki 28 eyalet ile "Birlik Toprakları" adı verilen 8 özel yönetim bölgesini kapsayan genel seçimler çerçevesinde 19, 26 Nisan; 7, 13, 20, 25 Mayıs ve son olarak 1 Haziran'da oy kullanacak.

F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir amatörlük F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN'DA SEÇİMİ İMRAN HAN'IN PARTİSİ KAZANMIŞTI

Hindistan'ın Keşmir anlaşmazlığı nedeniyle uzun yıllardır gerilim halinde olduğu Pakistan'da ise seçimi, eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi kazanmıştı. 

Ulusal Meclis ve Eyalet Meclisleri için 8 Şubat’ta düzenlenen Pakistan seçimlerinde eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) destekli bağımsız milletvekilleri birinci, eski Başbakan Navaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ise ikinci sırada tamamlamıştı.

Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Çin yeni uzaktan algılama uydusu olan Yaogan-42 02'yi yörüngeye gönderdi Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN TÜRKİYE GERİLİMİ

Öte yandan Türkiye'nin Keşmir olayında Pakistan'dan yana tavır alması Hindistan-Türkiye arasındaki gerilimi artırmıştı. Yunan eliyle Doğu Akdeniz mesajı veren Hindistan'da geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz'de seyir halinde olan bir Türk gemisinin BrahMos süpersonik füzesiyle vurulduğu bir animasyon yayınlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading