Yandex Metrica

Kabil'deki ABD saldırısında yakınları ölenlerden CENTCOM'un özrüne sert yanıt

Kabil'deki ABD saldırısında yakınları ölenlerden CENTCOM'un özrüne sert yanıt

ABD'nin hava saldırısı sonucu ailesinden 10 kişinin hayatını kaybettiği Afgan aile, ABD'nin özrünü kabul etmedi ve bu konunun uluslararası bağımsız mahkemelere taşınmasını istedi.

Dünya

23.01.2024, 17:59

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie'nin Kabil Havalimanı'ndaki ABD saldırısında hayatını kaybedenlerden dilediği özre acılı ailelerden sert yanıt geldi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Haberi Görüntüle

CENTCOM'UN RAHAT ÖZRÜ

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sırasında başkent Kabil'de düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 7'si çocuklardan oluşan 10 kişinin akrabaları, ABD'nin ne taziyesini ne de özrünü kabul etmiyor ve güvenli bir ülkeye göç etmek istediklerini söylüyor.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Kabil Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri hava saldırısında aynı aileden hayatını kaybeden 10 kişinin tamamının sivil olduğunu açıklamış ve özür dilemişti.

Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor Haberi Görüntüle

SORUMLULARIN ULUSLARARASI BAĞIMSIZ MAHKEMELER ÖNÜNDE HESAP VERMELERİNİ İSTİYORLAR

ABD'nin Kabil Havalimanı'ndaki hava saldırısını savaş suçu olarak tanımlayan kurbanların yakınları, uluslararası toplumun bu olayın peşini bırakmamasını ve sorumluların uluslararası bağımsız mahkemeler önünde hesap vermesini istiyor.

ABD, Afganistan'ı terk etme hazırlıkları sürerken, Kabil Havalanı'nda son derece büyük bir patlama meydana gelmiş ve yüzden fazla insan hayatını kaybederken, sayıları 200'e yakın kişi de yaralanmıştı.

Diğer taraftan patlamayı DAEŞ'ın Afganistan'daki Horasan kolunu üstlenmişti.

ABD ise 29 Ağustos'ta Afganistan'dan çekilmesinin son günlerinde, "DEAŞ'ın Afganistan kolu DEAŞ-H unsurlarına ait olduğu ve Kabil'deki havalimanına saldırı düzenleyeceği" iddiasıyla, havadan uzun süre takip edilen aracı eve girerken vurduğunu açıklamıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading