Yandex Metrica

Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor

Refah'ta çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgalcilere cevap veriyor

İsrail ordusunun Refah'a yönelik saldırıları devam ediyor. Filistinli direnişçiler, ağır bombardımana tabi tutulan kentin doğusunda işgalcilere cevap veriyor.

Dünya

11.05.2024, 02:22

Refah kentindeki siviller, İsrail ordusunun saldırılarıyla karşı karşıya. Dün akşam başlayan bombardımanda çok sayıda sivil hayatını kaybederken can kaybının daha da artmasından endişe ediliyor. 

Görgü tanıkları israil güçlerinin Refah kentinin doğusundaki bazı evlere hava saldırıları düzenlediğini aktardı. İşgal güçleri sadece havadan değil top atışlarıyla da sivilleri hedef alıyor. Saldırılar sonucu Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın doğusu bölgesinden dumanların yükseldiği görülüyor, silah ve patlama sesleri duyuluyor. Çatışmayı İzzeddin el-Kassam Tugayları da doğruladı. Direnişçilerden yapılan açıklamada Kassam Tugayları unsurlarının İsrail'in Merkava tipi tankını 105 milimetrelik Yasin tanksavar roketleriyle vurduğu aktarıldı.

Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel parsel Yahudilere satılıyor Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel... Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ

Hamas, dün akşam saatlerinde Katar ve Mısır'ın ilettiği ateşkes ve rehine takası anlaşmasını kabul etmişti. 3 aşamadan oluşan planın 124 gün sürmesi ve 40, 42 ve 42 günlük aşamalarla yürütülmesi öngörülüyordu. Ancak İsrail Savaş Kabinesi, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifini "savaşa devam" diyerek cevaplamıştı. 

Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe geçti! Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading