Yandex Metrica

İsrail yanmaya devam edecek: 34 gruptan eylemlere devam kararı!

İsrail yanmaya devam edecek: 34 gruptan eylemlere devam kararı!

İsrail'de gösteri düzenleyen gruplardan 34'ü, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu samimi bulmayarak krize neden olan "yargı reformu" için düzenlenen eylemlere devam edeceklerini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:38

İsrail gazetesi Yediot Ahranot'ta yer alan habere göre, ülkede yargı düzenlemesine karşı gösteriler düzenleyen yaklaşık 130 gruptan 34'ü eylemlere devam edeceğini bildirdi.

"Siyah Bayraklar Hareketi" ile Netanyahu hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle yargılanmasının hızlandırılmasını isteyen "Suç Bakanı Hareketi'nin" (Crime Minister) gibi gruplar, Eski Başbakan ve ana muhalefet Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ile Eski Savunma Bakanı ve muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz'ın, "müzakerelere hazır oldukları" yönündeki açıklamalarını eleştirdi ve müzakerelerin "hayali" olduğunu savundu.

Gruplar Netanyahu'yu kastederek, "Dün, frenlerini kaybetmiş ve ülkeyi yönetmeye layık olmayan bir liderin halkı bir kez daha aldatma girişimine daha tanık olduk." ifadesini kullandı.

Binyamin Netanyahu'nun "diktatör yasalarını" parlamentodan geçirmeyi planladığını kaydeden söz konusu gruplar, "Bu aldatmacaya düşmeyeceğiz; var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Netanyahu hükümeti temsilcileri ile muhalefet partilerinin müzakere için bir araya geldiği Batı Kudüs ve Tel Aviv'de yüzlerce kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi.

İsrail Kanal 12 Televizyonu da Tel Aviv, Kudüs ve diğer bazı kentlerde yargı düzenlemesinin iptali için cumartesi günü eylemler düzenleneceğini duyurdu.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALI YARGI REFORMU

İsrail'de süreç 5 Ocak'ta başlamıştı. Adalet Bakanı Yariv Levin, bu tarihte Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını öngören bir "yargı reformu" planladıklarını açıklamıştı.

Bu açıklamadan sonra ülke genelinde on binlerce İsrailli, hükümetin yargı düzenlemesine karşı kitlesel protestolara başlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün akşam yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, yargı düzenlemesinden geri adım atarak ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan bu düzenlemeyi ertelediğini açıklamıştı.

Netanyahu'nun düzenlemeyi erteleme kararı, koalisyon ortağı aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile anlaşmasının ardından gelmişti.

Taraflar arasındaki anlaşma kapsamında, Ben-Gvir'in yönetimindeki Ulusal Güvenlik Bakanlığına bağlı "Ulusal Muhafızlık" isimli yeni bir güvenlik gücü kurulmasının bir sonraki kabine toplantısında onaylanması kararlaştırılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading