Yandex Metrica

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar

İşgalci İsrail ordusunda Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva'dan sonra Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox da istifa ettiğini duyurdu. Fox'un istifası ağustos ayından itibaren geçerli olacak.

Dünya

03.05.2024, 10:51

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusunda peş peşe istifalar yaşanıyor. Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva'dan sonra Orta Bölge Komutanı Yehuda Fox da istifa ettiğini duyurdu. Devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre Fox, istifasını Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye sundu. Fox'un istifası ağustos ayından itibaren geçerli olacak. 3 yıl görevde kalan Fox'un neden istifa ettiğine dair bir bilgiye ise yer verilmedi. 

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

HALİVA DA İSTİFA ETMİŞTİ

İsrail ordusu gün içinde yaptığı açıklamada Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva'nın istifa ettiğini duyurmuştu. Haliva'nın Genelkurmay Başkanı Halevi'ye sunduğu istifa mektubunda şu ifadeler yer almıştı: "Komutam altındaki istihbarat birimi misyonunu yerine getiremedi. Savaşın acısını sonsuza kadar taşıyacağım. Artık sorumluluğu kabul edip görevimi sonlandırmak istiyorum."

İstifaların peş peşe gelmesi dikkatleri çeşti. Fox'un askeri yetkileri altındaki Orta Bölge Komutanlığı, işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Goş Dan olarak bilinen başkent Tel Aviv ve çevresini içine alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

1

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading