Yandex Metrica

İngiltere karıştı! Afganistan'da görev alan İngiliz askeri intihar etti

İngiltere karıştı! Afganistan'da görev alan İngiliz askeri intihar etti

ABD ve İngiltere'nin Afganistan işgali sonrası asker intiharları yine gündemde. Bir İngiliz askerin arkasından mektup bırakarak intihar etmesi ülkeyi karıştırdı.

Dünya

23.01.2024, 17:56

Tıpkı Irak'ın işgalinde olduğu gibi Afganistan'da da, işgalci ülkelerin askerlerinde intiharlar başgösterdi.  Mart 2020'de İngiltere'de yayın yapan Times gazetesinde yayımlanan bir haberde, Afganistan'daki en kanlı muharebelerde yer alan eski askerler arasında intiharların arttığı ifade edilmişti. 

Filistinliler ABD'li öğrenciler için toplandı: 'Gazze'den hepinize teşekkür ederiz' Filistinliler ABD'li öğrenciler için toplandı: 'Gazze'den hepinize teşekkür ederiz' Haberi Görüntüle

ASKER MEKTUP BIRAKIP İNTİHAR ETTİ

Son olay ülkeyi karıştırdı. Afganistan'da görev yapan bir İngiliz askerin, arkasında bir mektup bırakıp intihar ettiği iddia edildi. Askerin intihar mektubu, hem sosyal medyayı hem de İngiltere'yi karıştırdı. İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiliz Silahlı Kuvvetleri ile mektubun doğruluğuna ilişkin inceleme başlattıklarını bildirdi.

Bakanlığın Basın Ofisi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada yayımlanan ve Afganistan'da görev almış eski bir askere ait olduğu iddia edilen intihar mektubundan haberdarız. Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler, bu mektubun meşruiyetini dikkatle inceliyor." ifadelerine yer verildi.

Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı Haberi Görüntüle

BAKAN İNTİHARLARI AÇIKLADI, SONRA ÖZÜR DİLEDİ

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, bugün Sky News'e yaptığı açıklamada, "Maalesef, son Afganistan turumda benimle birlikte görev yapan bir asker dahil Afganistan'da görev yapmış ve bu ülkede olanlarla ilgili hissettikleri duygular yüzünden canına kıyan askerler olduğunu biliyorum. Bu, benim gibi şu anda hükümette olan ve orada hizmet etmiş insanlar için son derece endişe verici ve üzücü ve eski askerler topluluğunun ne kadar acı çektiğini biliyorum." şeklinde konuştu. 

Ancak İngiliz Bakan bunları söyledikten yaklaşık 1 saat sonra katıldığı BBC yayınında ifadelerini düzelterek özür diledi. Bakan Heappey, Sky News editörüne Twitter'dan yanıt vererek, doğru olmayabilecek bir şey söylediği için üzgün olduğunu dile getirdi. Yorumlarının, birlikte çalıştığı ve 2009'daki son Afganistan turuna atıfta bulunan eski bir İngiliz asker tarafından bırakıldığı iddia edilen bir intihar notuna dayandığını söyledi.

Rusya'dan iki ülkeye tam destek: 'NATO'nun açıklamaları yalan' Rusya'dan iki ülkeye tam destek: 'NATO'nun açıklamaları yalan' Haberi Görüntüle

2 AYDA 14 İNGİLİZ ASKERİ İNTİHAR ETTİ

Ülkeye döndükten sonra intihar eden İngiliz askerleriyle ilgili veriler dikkat çekici. Son 2 ayda 14 askerin intihar ettiği ifade ediliyor. İntiharların, 2002-2014 yıllarında İngiltere'nin Afganistan'da yürüttüğü Herrick Operasyonu'nda yer alan belirli bir grup arasında görüldüğü belirtiliyor. İntiharlarla ilgili soruşturma sürüyor. Askerlerin ülkeye döndükten yıllar sonra intihar etmelerinin, travma sonrası stres bozukluğundan kaynaklanmış olabileceği söylenmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading