Yandex Metrica

Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı

Bebek katili Netanyahu için yolun sonu! Tutuklanma endişesi sardı

Raporlara göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililer için bu hafta tutuklama emri çıkaracak. İsrail basınına göre, Netanyahu, UCM'nin kendisi hakkında çıkarabileceği tutuklama emri konusunda çok gergin.

Dünya

13.05.2024, 01:05

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in saldırılarında 7 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve şu ana kadar 35 binden fazla masum Filistinliyi katleden İsrail güçleri, 70 binden fazla insanı da yaraladı. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Refah'a saldırı hazırlığında. Ateşkes için müzakere görüşmeleri Katar'da devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Hizbullah, İsrail üssünü füzelerle vurdu: Savunma Bakanı Yoav Gallant da oradaydı Hizbullah, İsrail üssünü füzelerle vurdu: Savunma Bakanı Yoav Gallant da... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YU TUTUKLANMA ENDİŞESİ SARDI

İsrail'in Maariv gazetesinde yer alan habere göre; Hollanda'da Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emri çıkarılma ihtimali nedeniyle Netanyahu'nun korktuğu ve gergin olduğu belirtildi. Netanyahu'nun son birkaç gün içinde başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere kendisine yönelik tutuklama emri çıkarılmasını engellemek amacıyla uluslararası liderler ve yetkililerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptığına işaret edildi.

Belçika televizyonundan Eurovision yayını sırasında İsrail'e protesto: 'İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz' Belçika televizyonundan Eurovision yayını sırasında İsrail'e protesto: 'İsrail devletinin insan... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'DAN BIDEN'A BASKI

İsrail Başbakanı Netanyahu, soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan Joe Biden'a olası tutuklama emrine karşı harekete geçmesi için dolaylı olarak baskı yapmaya çalıştığı ifade edildi.

Netanyahu 26 Nisan tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı;

"Benim liderliğimde İsrail, kendini savunma hakkının UCM'nin girişimiyle sarsılmasına izin vermeyecek. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanması tehdidi kabul edilemez. Buna boyun eğmeyeceğiz." 

Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Haberi Görüntüle

NETANYAHU GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİYOR

Ulusal Güvenlik Konseyi, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirmişti. Netanyahu, UCM'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşecek.

Darbe girişiminin ardından kayıplara karışmıştı: Ordudan atılan general Afrika'da görüntülendi! Darbe girişiminin ardından kayıplara karışmıştı: Ordudan atılan general Afrika'da görüntülendi! Haberi Görüntüle

SİYASİ KAMPANYA ÇALIŞMALARI

UCM'nin uluslararası tutuklama kararı çıkarması durumunda, İsrail'in aralarında "UCM'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı aktarılmıştı. İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde de UCM'nin Gazze Şeridi'nde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve İsrailli üst düzey yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı duyurulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading