Yandex Metrica

Sitede Ara

Filistin ateşkesi böyle kutladı

Filistin ateşkesi böyle kutladı

Sabah namazı sonrasında havai fişekler atan Filistinliler, "canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa" ve "Muhammed'in ümmeti boyun eğmez" şeklinde zafer sloganlarıyla Mescid-i Aksa'dan ayrıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:30

AKSA'DA SABAH NAMAZI
Siyonistlerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler sabah namazında Mescid-i Aksa'ya giderek İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkesi kutladı.

Tekbirler getirerek Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin kapılarından sevinçle Mescid-i Aksa'ya ulaşan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları taşıdı ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarını selamlayarak sevinç gösterisinde bulundu.

MUHAMMED'İN ÜMMETİ BOYUN EĞMEZ 

Sabah namazı sonrasında havai fişekler atan Filistinliler, "canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa" ve "Muhammed'in ümmeti boyun eğmez" şeklinde zafer sloganlarıyla Aksa'dan ayrıldı.

Benzer kutlamalar Batı Şeria'nın Ramallah kenti ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde de düzenlendi. İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının gece saatlerinde yürürlüğe girmesiyle beraber, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Filistinliler, sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Gazze Şeridi'nin çeşitli kentlerinde yüzlerce genç zafer sevinçlerini paylaştıkları yürüyüşler düzenledi. Başta Ramallah olmak üzere Batı Şeria'daki kentlerde de sokaklara çıkan gençler, Gazze'de kararlı bir mücadele veren Filistin direniş gruplarına sloganlarla destek verdi.

FETİH, İSLAMİ CİHAD VE HAMAS. BİRLİĞİNİZ BİZİ GURURLANDIRDI 

Filistinli gençler, sevinç gösterileri esnasında "Ramallah'tan onurlu Gazzemize selam olsun", "Fetih, İslami Cihad ve Hamas. Birliğiniz bizi gururlandırdı" sloganları atarak zafer mutluluklarını paylaştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan, karşılıklı ve eş zamanlı olması kararlaştırılan anlaşma, gece saat 02.00'de yürürlüğe girdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan beri devam eden saldırılarında ateşkese varılana kadar 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda insan yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading