Yandex Metrica

Netanyahu Refah'taki katliamı savundu: 'Rehinelerin dönmesi için yapıyoruz'

Netanyahu Refah'taki katliamı savundu: 'Rehinelerin dönmesi için yapıyoruz'

Gazze'nin kuzeyinde 7 ayı aşkın süredir türlü türlü katliamlara imza atan İsrail gözünü güneye dikmiş vaziyette. Dün akşam güneydeki Refah kentindeki sivillere yönelik saldırı başlatan İsrail'de Başbakan Netanyahu, bu saldırıların Hamas'ın elinde bulunan rehineleri geri getirmek için düzenlendiğini savundu.

Dünya

14.05.2024, 23:41

İşgalci İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Bölgenin kuzeyine yoğunlaştırdığı saldırılarda 35 bine yakın sivil öldürüldü. Öldürülenlerin yaklaşık 15 bini çocuklardan, 10 bini ise kadınlardan oluşuyor. 78 binden fazla kişi ise yaralanmış durumda. Soykırımcı ordunun ağır bombardımanı sonucu yıkılan binaların altında kalan ve henüz ulaşılamayan binlerce cenazenin olduğu tahmin ediliyor. 

Kuzeyde kana doymayan İsrail'in hedefinde şimdi de güney var. Dün akşam itibarıyla güneye savaş uçaklarıyla bombalar yağdıran İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu, yaptıkları katliamı savundu. Sosyal medya hesabından görüntülü bir mesaj paylaşan Netanyahu, Refah'a yönelik düzenledikleri saldırının savaşın hedeflerine hizmet ettiğini iddia etti. Netanyahu, "Refah'a girmek savaşın iki ana hedefine hizmet ediyor; rehinelerimizin dönmesi ve Hamas'ı yok etmek." ifadesini kullandı.

Hamas tarafından kabul edilen ateşkes ve rehine takası önerisinin kendi taleplerine uygun olmadığını belirtem Netanyahu, bu teklifin İsrail'in güvenliğini tehlikeye atacak bir teklif olduğunu söyledi. Refah Sınır Kapısı'nın kendilerince işgal edilmesini de savunan Netanyahu, bunun "hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olduğunu" ifade etti.

Son dakika... Rusya, İngiltere'ye nota verdi: Moskova misilleme kararını duyurdu Son dakika... Rusya, İngiltere'ye nota verdi: Moskova misilleme kararını duyurdu Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Dün akşam, Hamas'ın Katar ve Mısır'ın ilettiği ateşkes teklifini kabul ettiği açıklanmıştı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, teklifi onayladıklarını bildirmiş ancak İsrail Savaş Kabinesi, aksi yönde karar alarak Refah'a saldırılara devam demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading