Yandex Metrica

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor!

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor!

Danimarka Başbakanı Federiksen, geçtiğimiz ay ülkesinin en büyük askeri birliğini ziyaret ettikten sonra önemli açıklamalarda bulundu. Danimarka'daki mevcut hükümet, ilk defa kadınları ''Zorunlu'' askerliğe dahil etmeyi ve askerlik süresini uzatmayı düşündüklerini açıkladı.

Dünya

29.03.2024, 01:33

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, geçtiğimiz ay ülkesinin en büyük askeri birliğini ziyaretinden sonra ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Başbakan Frederiksen, ''Savaş istediğimiz için değil, savaştan korunmak istediğimiz için silahlanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Danimarka'daki mevcut hükümet, 5 yılda savunma bütçesini 6 milyar dolar civarında artırmak istediklerini, NATO'nun harcama hedeflerine ulaşmak istediklerini açıkladı. Rusya-Ukrayna savaşının başladığı günden itibaren Avrupa'da askeri harcamalarda ciddi artış meydana geldi. Geçtiğimiz hafta yeni planlarını açıklayan Danimarka Başbakanı, ''tam bir cinsiyet eşitliği sağlayacağını'' açıkladı.

İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli sivil öldürüldü İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli... Haberi Görüntüle

DANİMARKA'DA KADINLARA ZORUNLU ASKERLİK GETİRİLİYOR!

Danimarka'da kadınlar sadece gönüllü olarak askere katılabiliyordu. 18 yaş üstü erkekler için ise askerlik zorunlu kılınıyordu. Vicdani ret etmek isteyen Danimarka vatandaşları ise sivil hizmette bulunabiliyordu.

Danimarka hükümetinin yeni planlamasına göre 2026 yılında Danimarka'da kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor. Danimarka, Norveç ve İsveç’in ardından Danimarka bunu yapan üçüncü Avrupa ülkesi olacak.

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

4 AYLIK ASKERLİK SÜRESİ 11 AYA ÇIKARTILIYOR!

Danimarka'da askerlik 4 ay olarak yapılıyordu. Artık Danimarka'da 2026 yılında askerlik süresi erkekler ve kadınlar için 11 aya çıkartılıyor. Danimarka'da geçen yıl askere 4 bin 700 kadın gönüllü olarak katılım gösterdi. 6 milyon nüfusu bulunan Danimarka'da sadece 9 bini profesyonel toplam 20 bin asker bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading