Yandex Metrica

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar

Ortadoğu ve Avrupa'da savaş hali devam ederken FBI'dan dünyayı sallayacak bir açıklama geldi. FBI Direktörü Christopher Wray, Çinli korsanların ABD'nin kritik altyapılarına saldırmak için doğru anı beklediklerini söyledi. 

Dünya

28.04.2024, 14:29

Çinli siber korsanların ABD'nin altyapısına saldırmak için  doğru anı kolladıklarını ifade eden ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray,  ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde düzenlenen programda çok kritik açıklamalar yaptı.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

ÇİNLİ KORSANLAR ABD'YE SALDIRACAK

Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının su arıtma tesisleri, enerji hatları, ulaşım ve bilgi teknolojisi gibi ABD'nin kritik altyapılarına saldırmak için tetikte olduklarını ve pusuda doğru anı beklediklerini ifade eden Wray,  FBI ve diğer federal yetkililerin sahne arkasında bu tehdide karşı koymak için çabaladığını bildirdi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray

Açıklamalarını sürdüren Wray, Çin'in sivil altyapıya saldırarak panik oluşturmak ve halkın irade gücünü kırmak istediğini savundu.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

ÇİN TEHDİDİ KAPIDA

Çin tehdidine karşı açıklamalarına devam eden Wray, Çin'in ABD endüstrisinden entelektüel mülk, teknoloji ve araştırmaları "çalmak" için agresif şekilde çalıştığını öne sürerek, bu tehdidin artık kapıda olduğunu belirtti.

Ayrıca Wray, 31 Ocak'ta ABD Temsilciler Meclisi üyelerine yaptığı konuşmada da benzer uyarıda bulunmuştu.

İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm İHA'ları balık gibi avladı: Rus dronlarından Ukrayna İHA'larına ağlı çözüm Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN AÇIKLAMA

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, bu hafta başında Volt Typhoon'un Çin hükümetinin bir parçası olmadığını, ancak bir suç fidye yazılımı grubunun parçası olduğunu söyledi. Reuters, Microsoft ve Google'daki güvenlik araştırmacılarının daha önce Volt Typhoon'u Çin'e bağladığını belirtti.

Wray, bilgisayar korsanlarının faaliyetlerini gizlemek için dünya çapındaki kişisel bilgisayarlara ve sunuculara erişim sağladığını söyledi.

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor... 130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul... Haberi Görüntüle

TEHDİT BİRÇOK ALANDA

Yaklaşık bir yıl önce Microsoft, Volt Typhoon'un ABD'deki kritik altyapı kuruluşlarının kimlik bilgilerine ve ağ sistemlerine eriştiğini gösteren bir rapor yayınladı. Volt Typhoon'un 2021 ortasından beri aktif olduğunu ve iletişim, üretim, kamu hizmeti, ulaşım, inşaat, denizcilik gibi konuları hedef aldığını gösterdi. 

Microsoft, grubun amacının kuruluşlara casusluk yapmak ve "mümkün olduğu kadar uzun süre tespit edilmeden" ağlarına erişim sağlamak olduğunu söyledi.

New York Times'ın haberine göre, Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü General Timothy D. Haugh, etkinlikte, iki ülke arasında doğrudan bir çatışma yaşanmadan önce Çin'in ABD'nin kritik ağlarına erişimi güvence altına aldığını söyledi .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading