Yandex Metrica

Blinken'in Kongre'ye mektubu Yunanları üzdü: Türkiye, uluslararası sınırları ihlal etmiyor

Blinken'in Kongre'ye mektubu Yunanları üzdü: Türkiye, uluslararası sınırları ihlal etmiyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in, Türkiye'ye verilecek F-16'ların Ege'de Yunanistan'a karşı kullanılmayacağına dair garanti isteyen Kongre'ye bir mektup göndermesi Yunan medyasında geniş ses getirdi. Yunanistan merkezli News Break'in haberinde ''Blinken'in mektubuna göre Türkiye, uluslararası sınırları ihlal etmiyor. Yunan hükümetinin hiçbir tepki göstermediği bu mektupta, Ege'deki adaların Yunanistan'a ait olmadığı belirtiliyor.'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

17.03.2024, 20:37

ABD Dışişleri Bakanlığı, hatrılanacağı üzere 26 Ocak'ta Türkiye'ye 40 F-16 savaş uçağının satışı ve mevcut F-16'ların modernizasyonu konusunda Kongre'ye resmi bildirimde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığının Kongre'ye gönderdiği resmi bildirimin ardından başlayan 15 günlük inceleme ve itiraz sürecinde sadece Kentucky Senatörü Rand Paul'ün Senato'ya sunduğu itiraz gündeme gelmişti. Söz konusu tasarı Senato Dış İlişkiler Komitesine havale edilmişti. Burada 15 günlük süre içinde tasarıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmamıştı.

ABD yönetimi son olarak Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili kabul ve teklif mektuplarını Ankara'ya iletmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Kongre'ye gönderdiği mektup Yunan medyasında geniş ses getirdi. Yunanistan merkezli News Break, dikkat çeken bir analize imza attı. 

ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı nefessiz kalarak öldü ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan... Haberi Görüntüle

''MEYDAN OKUMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR''

Yunanistan merkezli News Break'in haberinde ''ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre'ye bir mektup gönderdi. Blinken'in Kongre'ye yazdığı mektup, Türkiye'nin adalar ve adacıklar üzerindeki Yunan egemenliğine meydan okumasını kolaylaştırıyor.'' ifadelerine yer verildi.

Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE SINIRLARI İHLAL ETMİYOR''

Haberin devamında ''Blinken'in mektubuna göre Türkiye, uluslararası sınırları ihlal etmiyor. Yunan hükümetinin hiçbir tepki göstermediği bu mektupta, Ege'deki adaların Yunanistan'a ait olmadığı belirtiliyor.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Siyonistlerin eli Bella Hadid'e kadar uzandı! Filistinli manken kariyerine son noktayı koydu: Bu deneyim ne kadar acı olsa da... Siyonistlerin eli Bella Hadid'e kadar uzandı! Filistinli manken kariyerine son... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'A HEDİYE SUNDU''

''Blinken, Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkma hayallerinin gerçekçi olmadığını vurguladı.'' diyen Yunanistan merkezli News Break, ''ABD, Yunanistan'ı ezerek Türkiye'yi destekledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hediye daha sundu.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading