Yandex Metrica

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız'

Blinken Netanyahu'yu uyarmış:  'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız'

ABD basını  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze konusunda uyardığını ve "tutarlı planınız yoksa Gazze'de sıkışırsınız" dediğini duyurdu.

Dünya

05.04.2024, 08:51

ABD kaynaklı "Axios" haber sitesinde yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv ile Hamas arasında ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakereleri devam ederken İsrail'e gelerek Başbakan Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi ile toplantı yaptı. Toplantıda Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin uyarılarda bulunan Blinken'ın  İsrail'in güvenliğinin ve dünyadaki yerinin tehlikede olduğunun altını çizerek, "Çok geç olana kadar bunu fark edemeyebilirsiniz." değerlendirmesinde bulunduğu aktarıldı. Blinken, muhataplarına bu gidişin devam etmesi ve savaş sonrasına dair net bir planın yapılamaması halinde İsrail'in başa çıkamayacağı bir ayaklanmayla karşı karşıya kalacağını söyledi. Blinken, "Tutarlı bir plana ihtiyacınız var yoksa Gazze'de sıkışıp kalacaksınız." ifadelerini kullandı. Gazze konusunda izlenen yöntemlerin Hams'ı güçlendireceği uyarısında da bulunan ABD'li bakan, Gazze'de kontrolün bu çekilde ele geçirilemeyeceğini savundu.

hHber sitesinin kaynağına göre Netanyahu bu sözler üzerine "On yıllarca işimiz başımızdan aşkın olacak." dedi.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

BLINKEN-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ

7 Ekim'den bu yana 6. kez Ortadoğu turuna çıkan Blinken, Netanyahu'yla bir araya geldi. Görğüşmenin Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde olması dikkat çekiyor. Blinken daha önce Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading