Yandex Metrica

Almanya'da ırkçılığı bitirecek karar! Polis bu karara dikkat etmek zorunda

Almanya'da ırkçılığı bitirecek karar! Polis bu karara dikkat etmek zorunda

Almanya'da mahkeme sadece ten renginden dolayı polis tarafından kontrol edildiğini iddia eden davacıyı haklı buldu. Mahkeme, 2018 yılında yaşanan olaya ilişkin kararında, anayasanın eşitlik ilkesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Dünya

23.01.2024, 18:45

Almanya'da 2018 yılında Gine asıllı bir Alman vatandaşı, evine gitmek için tren beklediği esnada polis tarafından kimlik kontrolüne tabi tutuldu. 

Gine asıllı Alman vatandaş, dikkat çekici bir hareketinin olmadığını, polisin bu sorgulamasının ten rengi siyah olduğu için yaptığını iddia ederek dava açtı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı... Haberi Görüntüle

MAHKEME VATANDAŞI HAKLI BULDU

Dresden İdare Mahkemesi, Gine asıllı davacıya yönelik polis kontrolünün, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dair karar verdi. 

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

DENETLEME HUKUKA AYKIRI

Mahkeme tarafından alınan kararda, tren istasyonundaki kimlik kontrolü ve tespit işleminde zor kullanma uygulamalarının hukuka aykırı olduğu belirtildi. 

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

SADECE SİYAHİ VATANDAŞLAR KONTROLDEN GEÇİYOR

Polis tarafından yapılan kontrolde sadece siyah tenli kişilerin denetlendiğine ve bir polis memurununun ifadesinde yaşananları kabul ettiği aktarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading