Yandex Metrica

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'e tam destek verdiklerini tekrarlayarak İran'ın İsrail'e yönelik yapacağı saldırının çıkarına olmayacağını söyledi. Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın konuya ilişkin diplomasi trafiği yürüttüğünü ve aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Çinli ve Suudi mevkidaşlarıyla görüştüğünü belirtti.

Dünya

22.04.2024, 00:25

Günlük basın toplantısında İsrail-İran gerilimi hakkında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcücü Matthew Miller, İsrail'e verdikleri desteği yineleyerek "Gerginliği artırmak İran'ın da bölgenin de dünyanın da çıkarına değil." değerlendirmesinde bulundu. Ortadoğu'daki gerginliğin artmasından duydukları endişeyi dile getiren ABD'li yetkili İran'ın tehditlerine karşı İsrail'i desteklemeye devam edeceklerini söyledi. 

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

"HAKAN FİDAN'LA DA GÖRÜŞTÜK"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ülkelerle görüştüğünü ve bu konuda diplomatik çabalara devam ettiğini belirten Miller, bakanın aralarında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Çinli ve Suudi mevkidaşlarıyla görüştüğünü belirten Miller, aynı zamanda Avrupalı müttefiklerle de irtibatta olduğunu kaydetti. "Gerginliği artırmak İran'ın da bölgenin de dünyanın da çıkarına değil." şeklinde konuşan Miller, Blinken'ın İran'a açık bir mesaj verilmesini istediğini belirtti.

X kuşağı devrimi: Ne Batman, ne Süpermen yeni kahraman o X kuşağı devrimi: Ne Batman, ne Süpermen yeni kahraman o Haberi Görüntüle

İRAN: BU ALÇAK REJİMİ CEZALANDIRACAĞIZ

İran'ın 2'si general 7 kişinin ölümüne neden olan saldırıya ne zaman cevap vereceği bilinmezken İran'ın BM Daimi Temsilciliğinin X sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj dikkatleri çekti. Mesajda "Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı." ifadesi kullanıldı.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ŞAM'DAKİ SALDIRISI

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde, 7 kişi ölmüştü. Saldırıda 6 Suriye vatandaşı da hayatını kaybetmişti. İran çeşitli defalar bu saldırıya misilleme yapacaklarını belirtmişti. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail'in Şam'daki saldırısının İran'a yapılmış sayıldığını söylemiş "Konsolosluğumuza saldırdıklarında bizim topraklarımıza saldırmış sayılırlar" ifadesini kullanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden ise diğer saldırılarda olduğu gibi bu saldırıda da İsrail'e koşulsuz destek vermiş ve "İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden geleni yapacağız" demişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading