Yandex Metrica

Almanya'da kredi kartları bozuldu! Halk nakit bulmakta zorlanıyor

Almanya'da kredi kartları bozuldu! Halk nakit bulmakta zorlanıyor

Almanya'da 4 gün önce başlayan banka ve kredi kartları ile ödeme sorunu devam ediyor. Ülke genelinde çok sayıda mağazada kartla ödeme yapılamadığı için halk nakit para kullanmak zorunda kalıyor. Diğer yandan halk kartları çalışmadığı için şikayetlerini artırıyor.

Dünya

23.01.2024, 22:09

Almanya salı gününden bu yana yaşanan yazılım sıkıntısı yüzünden kredi ve banka kartlarını kullanamıyor. Ülke genelinde yaşanan problem yüzünden Alman halkı mağaza ve market alışverişlerinde nakit ödeme yapmak zorunda kalıyor. 

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

ÜLKE ÇAPINDA KISITLAMALAR YAŞIYORUZ

Ödeme hizmet sağlayıcısı Payone tarafından yapılan açıklamada, "Diğer şebeke operatörleri gibi şu anda üretici Verifone'dan H5000 kartlı ödeme terminalleriyle yapılan işlemlerin işlenmesi konusunda ülke çapında önemli kısıtlamalar yaşıyoruz" ifadeleri kaydedilmişti. 

ALDİ, Edeka gibi Almanya'nın mağaza zincirleri de müşterilerine şubelerine kartla ödemelerde sıkıntı yaşayabileceklerini belirtti.  

Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih verildi Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

'KARTLA ÖDEME ALMIYORUZ'

Bankacılık sektörü adına açıklamada bulunan Alman Bankalar Birliği ise, işlem dışı olan terminallerin Almanya'da kullanılan tüm cihazların yalnızca küçük bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. 

Türk marketlerde aynı sorunu yaşarken, "Berlin'de bulunan International Market, 4 gündür kartlı ödeme servisi sunamıyor. Kasa bölümünde "Kartla ödeme almıyoruz" bilgilendirmesi yapmak zorunda kalan Türk marketi yetkilileri, müşterilerin bu durumdan çok hoşnut olmadığını belirtti. 
Market çalışanı Hacer Dişli, "Hemen hemen her 2-3 müşterimizden biri kartla ödeme yapmak istiyor. Ama ne yazık ki olmuyor. Ana sistemde bir sorun var. Ne zaman düzelir onu da bilmiyoruz" dedi.

Öte yandan bazı müşterilerin kartla ödeme yapamayınca sinirlendiğini belirten Dişli, "Aslında haklılar, kartla ödeme diye alışılmış bir durum var. Şimdi iptal olunca sinirleniyorlar. Yanlarında yerine göre para olmayabiliyor. Para almak için evlerine veya bankalarına gidiyorlar. Hatta daha ileri gidip, almak istediği eşyaları önümüze fırlatıp gidenler de oluyor. Yetkili servisleri arıyoruz, ama kayıtta ‘sabırlı olun’ deniyor. Ama 3-4 gün oldu ve hala bir ilerleme yok. Bu durumdan hiç kimse de memnun değil" sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading