Yandex Metrica

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil'

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil'

Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik tepkiler sürüyor. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail için erken seçim çağrısı yaptı. 

Dünya

29.03.2024, 11:55

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail’de erken seçim çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 160 gündür devam ederken, ABD’li yetkililerden İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor.

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

"NETANYAHU ARTIK İSRAİL'İN İHTİYAÇLARINA UYGUN DEĞİL"

Yahudi kökenli ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Senato kürsüsünde yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, "Netanyahu koalisyonu 7 Ekim'den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun değil. O zamandan bu yana dünya kökten değişti ve İsrail halkı şu anda geçmişe takılıp kalmış bir yönetim tarafından boğuluyor" dedi.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

"NETANYAHU YOLUNU KAYBETTİ"

Aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i eleştiren Schumer, “Netanyahu, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi aşırı sağcılarla koalisyona girerek yolunu kaybetti” dedi.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

"ABD'NİN DAHA AKTİF ROL OYNAMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİ YOK"

Schumer, "Eğer Başbakan Netanyahu'nun mevcut koalisyonu savaş sona erdikten sonra da iktidarda kalır ve ABD'yi sınayan tehlikeli ve tahrik edici politikalar izlemeye devam ederse, ABD'nin mevcut gidişatı değiştirmek için İsrail politikasını şekillendirmede daha aktif bir rol oynamaktan başka seçeneği kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

SCHUMER'DEN İSRAİL'DE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

ABD tarihinde seçilmiş en üst düzey Yahudi yetkili olarak bilinen Schumer, "Bir demokrasi olarak İsrail'in kendi liderlerini seçme hakkı vardır ve bırakalım taşlar yerine otursun. Ancak önemli olan İsraillilere bir seçenek sunulmasıdır. İsrail'in 7 Ekim'den sonraki geleceği hakkında yeni bir tartışma yapılmalı. Bence bu en iyi şekilde bir seçim yapılarak gerçekleştirilebilir" dedi.

Schumer, kimsenin Netanyahu'dan şiddet döngüsünü kırmasını ve iki devletli çözümü desteklemesini beklemediğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading