Yandex Metrica

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek'

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek'

ABD Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumda Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardımın sağlanmasına, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna yararına kullanılmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesi Rus yetkilileri kızdırdı. Art arda açıklamalarda bulunan Rus yetkililer ABD'nin bu kararına olan tepkilerini dile getirdi.

Dünya

18.05.2024, 23:01

ABD Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumda Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardımın sağlanmasına, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna yararına kullanılmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesi Rus yetkilileri kızdırdı. Art arda açıklamalarda bulunan Rus yetkililer ABD'nin bu kararına olan tepkilerini dile getirdi. Temsilciler Meclisi'nin kabul ettiği tasarıda aslan payını 61 milyar dolar ile Ukrayna alıyor. İsrail'e 26 milyar dolar, Tayvan'a ise 8 milyar dolar ayrıldı.

Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna katılmayacak Netanyahu'ya boykot! Kamala Harris, Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre ortak oturumuna... Haberi Görüntüle

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ZARARLARA NEDEN OLACAK"

Konuyla ilgili Tass Haber Ajansı'na konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dondurulmuş Rus varlıklarına el konulmasını değerlendirdi. Bunun ABD'nin imajında telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağını savunan Peskov, "Eğer bu gerçekten böyleyse ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak. Bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız." şeklinde konuştu. Peskov, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Her halükarda, eğer gerçekten varlıklarımıza el konulması söz konusu ise bu, ABD'nin imajına telafisi mümkün olmayan zararlar verecek, ülkedeki birçok yatırımcıyı yatırdıkları parayı kurtarmaya zorlayacaktır. Çünkü devlet mülkiyeti başta olmak üzere özel mülkiyetin dokunulmazlığı ihlal edilecek."

OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! Haberi Görüntüle

"ABD TERÖR FAALİYETLERİNİ DOĞRUDAN DESTEKLİYOR"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Rusya Dışişleri BakanlığıSözcüsü Mariya Zaharova ise Ukrayna'ya yardım içeren yasanın dünyadaki krizleri kötüleştireceğini belirtti. Zaharova, "Kiev rejimine askeri yardım terör faaliyetlerinin doğrudan desteklenmesi, Tayvan'a askeri yardım Çin'in iç işlerine müdahale, İsrail'e yardım ise bölgede benzeri görülmemiş gerginliğin artması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası açılıyor Köstebek krizi! O ülkenin ajanı CIA'in içine sızmış! Müttefiklerin arası... Haberi Görüntüle

"DAHA ÇOK KİŞİ ÖLECEK"

Temsilciler Meclisi'nin onayıyla ilgili Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Medvedev, tasarının kabul edilmesinin savaşın kurbanlarını en üst seviyeye çıkaracağı öngörüsünde bulundu. Medvedev, "Esas olarak doyumsuz askeri sanayinin boğazına inecek olan 61 milyar kanlı dolara rağmen elbette zafer kazanacağız. Güç ve gerçekler bizimle." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading