Yandex Metrica

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son anda listeye eklendi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son anda listeye eklendi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha Ortadoğu turuna çıktı. 7 Ekim'den bu yana 6. kez bölge turuna çıkan Blinken, plana sonradan dahil edilen İsrail'e de uğrayacak.

Dünya

04.04.2024, 17:04

İsrail'e verdiği koşulsuz ve sasrılmaz destekle Gazzeli masumlara uygulanan katliamın ortağı ABD, bölgeye ilişkin yeni plalarını hayata geçirmek için harekete geçti. Özellikle Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan ve kuzeyden kaçıp gelenlerle nüfusu iyice şişen Refah'a saldırı konusunda İsrail'le anlaşamayan ABD, bir kez daha Ortadoğu ülkeleriyle görüşecek. Bunun için 6. Ortadoğu turuna çıkan Dışişleri Bakanı Antony Blinken ilk olarak Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Suudi Arabistan'dan sonra Gazze sınırındaki Mısır'a geçecek olan ABD'li bakan, son olarak İsrail'i ziyaret edecek. Açıklanan ilk planda İsrail ziyareti yoktu ancak bu ülke sonradan listeye eklendi. 

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

İLK DURAK SUUDİ ARABİSTAN

Blinken'ın Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Suudi yetkililerle, Mısır'ın başkenti Kahire'de ise Mısırlı yetkililerle Gazze'deki son durumu ve ateşkes sürecini ele alacağı belirtildi. Daha sonra da İsrail'e geçecek olan Blinken, burada İsrailli yetkililerle Gazze krizini ve ateşkesle ilgili meseleleri ele alacak. Blinken'ın Filistinli yöneticilerle görüşüp görüşmeyeceği ise bilinmiyor. 

Antony Blinken, 5. Ortadoğu turunda Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret etmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading