Yandex Metrica

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde sel felaketi yaşandı. Yaşanan felaket nedeniyle Uluslararası havaalanı kullanıma kapatılırken, şehir genelinde hayat durma noktasına geldi. Caddeler ve sokakalar göle dönerken, yağmurun etkili olduğu ülkede, bulut tohumları yöntemiyle yağmur yağdırıldığı ancak başarılı olamayınca felakete dönüştüğü öğrenildi. 

Dünya

28.04.2024, 03:40

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nde yüzyılın felaketi yaşandı. Kuraklıkla mücadele eden ülkede yağmur yağmayınca, teknolojiden yararlanıldı.

Bulut tohumları adı verilen sistemle 'gümüş iyodid' denilen bir maddenin havaya serpiştirilerek bulut tohumu oluşturması ile yağmura neden olduğu öğrenildi.

El Fetih ve Hamas'tan 'ulusal birlik' uzlaşısı: Ortak komiteler yeniden faaliyete geçecek El Fetih ve Hamas'tan 'ulusal birlik' uzlaşısı: Ortak komiteler yeniden... Haberi Görüntüle

BULUT TOHUMLARI FELAKETE YOL AÇTI 

Ancak bulut tohumları yağmur yağdırmak için kullanılsa da yanlış kullanıldığı takdirde felakete yol açıyor. 

O felaketlerden biri ise 17 Nisan günü Dubai de yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

75 YILI EN ŞİDDETLİ YAĞIŞI

Dubai'de yağdırılan yapay yağmur kontrolden çıktı ve son 75 yılın en şiddetli yağmuru yağdı. Bir günde ise neredeyse 2 yıllık yağmur yağdırıldı. 

Dubai'de yağmurun yağdırılmasındaki 'asıl amaç kentteki su sıkıntısını gidermekti, ancak sonuç felaket oldu.'

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

İNSANLIĞIN SONUNU GETİREBİLİR!

Yollar göle dönerken, araçlar sular altında kaldı. İnsanlar evlerinde mahsur kalırken 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dünya genelinde teknolojiden yararlanarak sıkça doğa olaylarının tetiklendiği ve küresel dengenin bozulabilme ihtimali neredeyse çok yüksek.

Ancak 'iklimin bir silah olarak kullanılma ihtimali insanlığın sonunu getirebilir.'

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading