Yandex Metrica

Dönüşüme dev destek! Hilmi Türkmen duyurdu: Üsküdarlı inşaat ruhsatına harç parası ödemiyor

Dönüşüme dev destek! Hilmi Türkmen duyurdu: Üsküdarlı inşaat ruhsatına harç parası ödemiyor

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerlerken İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un kentsel dönüşüm projesine en büyük destek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den geldi. Hilmi Türkmen sosyal medyadan duyurduğu haberde, Üsküdarlı vatandaşların evini kentsel dönüşüme sokması halinde harç bedeli ödemeyeceğini bildirdi.

Gündem

10.04.2024, 10:33

Kentsel dönüşüm projeleri ile öne çıkan Üsküdar'da 2023 yılı tüm zamanların en çok inşaat ruhsatı verildiği yıl olarak kayıtlara geçti. Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, "2023, Üsküdar’da tüm zamanların en çok inşaat ruhsatını verdiğimiz, buna rağmen en az harç geliri elde ettiğimiz yıl oldu ama bu durum bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Okullar yarın tatil olacak mı? Öğretmenler yarın iş bırakıyor mu? MEB'den son dakika açıklaması Okullar yarın tatil olacak mı? Öğretmenler yarın iş bırakıyor mu?... Haberi Görüntüle

ÜSKÜDARLI HARÇ BEDELİ ÖDEMİYOR

Üsküdar Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya platformu X'den yaptığı paylaşımda, "Bakın bu bilgi önemli" diyerek vatandaşlara kentsel dönüşüm reçetesini verdi. Türkmen, "2023, Üsküdar’da tüm zamanların en çok inşaat ruhsatını verdiğimiz, buna rağmen en az harç geliri elde ettiğimiz yıl oldu ama bu durum bizi çok mutlu ediyor. Çünkü evini kentsel dönüşüme sokan vatandaş, hiçbir harç ödemiyor. Koşmaya devam edelim!" dedi.

MSB duyurdu: 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

1.5 MİLYON DESTEK 

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat kurum kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili birçok projeyi vatandaşa anlatmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul'da 600 bin acil dönüşmesi gerek konut olduğunu ifade eden Kurum, "Sizin korkularınızı hızlıca gidermek için 'Yarısı büyükşehirden.' diyeceğiz ve sizlere 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira da taşınma ve kira yardımıyla birlikte toplamda 1,5 milyon liralık destek sağlamış olacağız. Yapacağımız konutları sizlerin rızası çerçevesinde 18 ayda sizlere teslim edeceğiz." dedi.

CHP'ye kim dur diyecek? Makam koltuklarına her gün yeni atama: Danışmanların hepsi müdür oldu! CHP'ye kim dur diyecek? Makam koltuklarına her gün yeni atama:... Haberi Görüntüle

DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ ÜSKÜDAR

Kentsel dönüşümün merkezi haline gelen Üsküdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek gösterdiği, toplam 1876 konut ve 142 ticari olmak üzere 2 bin 18 bağımsız birimin yer aldığı "Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" dikkati çekiyor. Üsküdar Belediyesi'nin paylaştığı bilgiye göre, ilçede 6 binin üzerinde yapı, 30 binin üzerinde bağımsız birim dönüştürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading