Yandex Metrica

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde darbe mi oldu 2024?

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde darbe mi oldu 2024?

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) hükümeti, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından engellendiğini duyurdu.

Gündem

21.05.2024, 21:18

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe teşebbüsünün güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

Eşi, fenomen Neslim Güngen’i anında sattı: Bir darbe de çalışanlarından! Zorla kullandırtmışlar Eşi, fenomen Neslim Güngen’i anında sattı: Bir darbe de çalışanlarından!... Haberi Görüntüle

YABANCILARDA VAR

KDC Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Sylvain Ekenge, yaptığı açıklamada, KDC Silahlı Kuvvetleri'nin, içlerinde yabancıların da bulunduğu bir grup silahlı kişinin darbe girişimini önlediğini duyurdu.

'Mama lobisi' deşifre edildi: Bağış adı altında toplanan paralar şirket kasalarına gitmiş 'Mama lobisi' deşifre edildi: Bağış adı altında toplanan paralar şirket... Haberi Görüntüle

SÜKUNET ÇAĞRISI

Ekenge, darbe girişiminde bulunan grubun etkisiz hale getirildiğini ve vatandaşlara sükunet çağrısı yaptı. Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Kinşasa'nın Goma bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çatışmalar yaşandı ve 3 silahlı kişi öldürüldü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading