Yandex Metrica

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü mü, kimdir?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü mü, kimdir?

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve kaza yerine yardım ekiplerinin ulaşmaya çalıştığını duyurdu. Kaza haberinin ardından İbrahim Reisi ile ilgili araştırmalar başlatıldı. İbrahim Reisi'nin son durumu hakkında henüz resmi bir detay yok ancak İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği, ölü ya da yaralılar hakkında bilgi vermiyor.

Gündem

21.05.2024, 17:35

İran devlet televizyonuna göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırındaki bir barajın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki bir helikopter kaza yaptı. İran devlet televizyonu, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin görüntüleri yayınladı.

Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı: Milletin Zaferi! Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı:... Haberi Görüntüle

3 HELİKOPTER BULUNUYOR

Tesnim Haber Ajansı, helikopterin Reisi'yi taşıdığı iddiasını ortaya attı. Fars Haber Ajansı ise yoğun sis nedeniyle helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e seyahat ettiğini bildirdi. Devlet televizyonu ise helikopterin sert bir iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin sevk edildiğini belirtti. Ayrıca, Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

İbrahim Reisi

İbrahim Reisi

Kulüpler en fazla kaç yabancı oyuncu oynatabilir? Takımların kadrosunda kaç yabancı olacak? Kulüpler en fazla kaç yabancı oyuncu oynatabilir? Takımların kadrosunda kaç... Haberi Görüntüle

İBRAHİM REİSİ KİMDİR?

4 Kasım 1960'ta İran'ın Meşhed kentinde doğan Seyyid İbrahim Reisi, eğitimini Kum'da tamamladı, ki burası Şii İslam'ın entelektüel merkezi olarak kabul ediliyor.

1975'te, ülkenin önde gelen din alimleriyle toplantılara katılarak, Humeyni'nin devrim fikri ve din alimlerinin devlet politikasını denetlemesi gerektiği görüşünden etkilendi.

Hüseyin Ali Muntazeri, Reisi'yi 1988'deki İranlı siyasi mahkûmların infazına karışan dört kişiden biri olarak nitelendirdi. Reisi, 1989-1994 arasında Tahran savcısı, 1994-2004 arasında Din Adamları Özel Mahkemesi'nde başsavcı ve 2004-2014 arasında Yargıtay Birinci Hakimi olarak görev yaptı.

2009 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hükümet karşıtı eylemlerin bastırılmasında etkili oldu. 2016'da Ayetullah Hamaney tarafından Astan-ı Kuds-i Rezerv'in başına getirildi, bu da Reisi'ye önemli bir nüfuz sağladı.

Yüksek konumuna rağmen, yolsuzlukla mücadelede sert bir tutum sergiledi. 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olsa da kaybetti. 2019'da Yargı Erki Başkanı oldu ve göreve gelir gelmez hükümet yetkililerine ve önde gelen iş insanlarına karşı yolsuzluk davaları açtı, aynı zamanda eski hükümete eleştiriler yöneltti.

Resmi sonuçlara göre, İran'ın 8. Cumhurbaşkanı oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading