Yandex Metrica

Sitede Ara

Dolar 2024'te düşer mi, yükselir mi? Dolar 30 TL'nin altına iner mi?

Dolar 2024'te düşer mi, yükselir mi? Dolar 30 TL'nin altına iner mi?

Yüksek enflasyon karşısında Merkez Bankası faizleri peş peşe artırırken parasal sıkılaşma konusunda taviz verilmeyeceğini belirtiyor. Ekonomide ortodoks politikalara geri dönülmesi Türk ekonomisine güveni artırdı. Dolar için ABD'den çarpıcı bir analiz geldi. Peki dolar 2024'te düşer mi, yükselir mi? Dolar 30 TL'nin altına iner mi?

Ekonomi

16.05.2024, 09:01

Parasal sıkılaşma konusunda taviz verilmeyeceği ekonomi kurmayları tarafından sık sık açıklanıyor. Yerel seçimlerin ardından seçimsiz 4 yıllık süreçte hükümetin en önemli gündem maddelerinden biri de enflasyonla mücadele olacak. Son yıllarda hızla yükselen dolar kuru ile ilgili ABD'li dev bankadan flaş değerlendirme geldi. Wells Fargo 2025 yılında Dolar/TL'nin 30 lira seviyesinin altına ineceğini öngördü. Dolar 2024'te düşer mi, yükselir mi? Dolar 30 TL'nin altına iner mi? soruları elinde dolar olan ve dolar almak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaya başladı.

Kafasına göre ceza yazan yandı: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında dikkat çeken değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı Kafasına göre ceza yazan yandı: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında dikkat... Haberi Görüntüle

DOLAR 2024'TE DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Doların 2024'ün ikinci yarısında ve 2025 başlarına doğru nasıl bir performans izleyeceği merak konusu. Yurt içinde dolar kuru son haftalarda stabil bir seyir izliyor. Faizlerin yükselmesinin ardından dolardan çıkışlar hızlandı. Dolara dair bir çarpıcı yorum da ABD'li bankacılık devi Wells Fargo'dan geldi. Wells Fargo analizinde Dolar/TL'nin 30 seviyesinin altına ineceğini öngördü. 

500 TL banknot çıkacak mı? 500 lira kağıt para basılacak mı? 500 TL banknot çıkacak mı? 500 lira kağıt para basılacak... Haberi Görüntüle

DOLAR 30 TL'NİN ALTINA İNER Mİ?

Dolar kurunun seyrini net olarak kestirmek mümkün değil. Yurt içi ve yurt dışı sıcak gelişmeler dolar/TL kurunda oynaklığa neden olabiliyor. ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo Türk ekonomisine olan güvenin arttığını belirterek Türk Lirası'nın dolar karşısında güç kazanacağını belirtti. Dolar/TL'nin bu yıl zirveyi gördüğünü belirten banka, 2025 yılında 30 seviyesinin altına ineceği öngörüsünde bulundu.

Bankadan gelen açıklamada "Yerel seçimlerin geride kalması ile politika ve ekonomik ortodoksiye olan bağlılığın devam etmesiyle birlikte, Türk Lirası'na ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşümüzü, artan bir inançla yineliyoruz."denildi. 

Altını o tarihten önce sakın satmayın! Satan dizlerini döver Altını o tarihten önce sakın satmayın! Satan dizlerini döver Haberi Görüntüle

3 NİSAN 2024 DOLAR NE KADAR?

3 Nisan'da dolar 31.95 TL seviyesindenişlem görüyor. 

dolar_ne_kadar.JPG

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading