Yandex Metrica

DOLAR

32.27

%0.17 expand_less

EURO

34.98

%-0.2 expand_more

ALTIN

2429.90

%0.14 expand_less

BIST

10481.30

%0 expand_less

BTC ($)

68428.75

%-0 expand_less

CHP'li Şişli Belediyesinde eylem: 'Belediye, emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretleri vermiyor'

CHP'li Şişli Belediyesinde eylem: 'Belediye, emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretleri vermiyor'

Şişli Belediyesinde işçiler ücret eylemi yaptı. İşçilerin temsilcisi Zeynel Yiğit, yıllardır açlık sınırında yaşadıklarını ve sadece alın terlerinin karşılığını istediklerini söyledi.

Gündem

23.02.2024, 17:30

Bir CHP'li belediyede daha ücret eylemi düzenleniyor. Şişli Belediyesinde çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi şartlarının iyileştirilmesi için eylem yaptı. İşçileri temsilen açıklama yapan  Genel-İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, yıllardır açlık sınırında yaşadıklarını ve sadece alın terlerinin karşılığını istediklerini söyledi.

Yerli savunmada yeni hamle! Çorum'a namlu fabrikası kurulacak: Temel atma töreni 22 Mayıs'ta Yerli savunmada yeni hamle! Çorum'a namlu fabrikası kurulacak: Temel atma... Haberi Görüntüle

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ"

Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün yapılan son görüşmede de şube yönetimimiz uzlaşmacı tavrıyla masaya oturmuş, fakat biz işçilerin ürettiği hizmetler üzerinden politik alanlarda yer tutmaya çalışan yöneticiler, emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretleri vermekten kaçınmıştır. Belediye yönetiminin güncel ekonomik koşullardan bihaber şekilde tavır alması kabul edilemez. Adil, eşit ve insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamak istiyoruz. Emeğimizin karşılığını alana kadar direneceğiz."

Yiğit, kendilerine reva görülen ücretin 27 bin lira olduğunu, bunun kendi taleplerinin çok altında olduğunu söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading