Yandex Metrica

Biden'ın silah tehdidine Siyonist bakandan sert tepki: Onursuzluğu seçti! Nazilerle anlaşmaya benzetti

Biden'ın silah tehdidine Siyonist bakandan sert tepki: Onursuzluğu seçti! Nazilerle anlaşmaya benzetti

İsrail'in aşırı sağcı Kültürel Miras Bakanı Amichay Eliyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın silah sevkiyatını durdurma tehdidini "Nazilerle anlaşmaya" benzetti. Eliyahu, sosyal medyasdan yaptığı açıklamada "Biden, Winston Churchill gibi olabilir, ama Chamberlain olmayı tercih ediyor. Onursuzluğu tercih ediyor, bunun sonucunda onu hem onursuzluk hem savaş bulacak" ifadelerini kullanarak Biden'e sert tepki gösterdi.  

Dünya

10.05.2024, 21:29

8 ay önce başlayan soykırımın başından beri terör devletinin yanında saf tutan ve Netanyahu'ya sonsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını açıkladı.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar 35 bini aşkın masum Filistinliyi katleden İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentinin doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi. İsrail güçleri, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Joe Biden'ın silah sevkiyatını durdurma kararı İsrail'de büyük bir tepkiye neden oldu. İsrail'in aşırı sağcı Kültürel Miras Bakanı Amichay Eliyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda İsrail'e silah göndermeyi durduracağı yönündeki açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi.

Tarihe soykırımcı olarak geçecek: O liderden Netayahu'ya sert sözler: Gazze ölürse, insanlık da ölür Tarihe soykırımcı olarak geçecek: O liderden Netayahu'ya sert sözler: Gazze... Haberi Görüntüle

NAZİLERLE ANLAŞMAYA BENZETTİ

Eliyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İkinci Dünya Savaşı öncesi İngiltere ile Nazi Almanya'sı arasında 1938 yılında imzalanan Münih Paktı'nı hatırlatırken Biden'ı Nazilerle anlaşma yapan İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain'e benzetti.

Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme! Zelenskiy'in cesedini Putin'e hediye edecekti: Suikast girişiminde yeni gelişme! Haberi Görüntüle

''ONURSUZLUĞU SEÇİYOR''

Eliyahu açıklamasının devamında şunları kaydetti;

"Biden, Winston Churchill gibi olabilir, ama Chamberlain olmayı tercih ediyor. Onursuzluğu tercih ediyor, bunun sonucunda onu hem onursuzluk hem savaş bulacak." 

Biden'a tepki gösterenler arasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud Milletvekili Tali Gottlieb de vardı. Tali Gottlieb, Washington yönetiminin Tel Aviv'e silah sevkiyatını durdurma kararı alması ardından, ABD'nin hassas füzeler vermemesi halinde Gazze'yi hassas olmayan füzelerle vuracakları tehdidinde bulundu.

Son dakika: UCM'den Netanyahu hakkında tutuklama kararı Son dakika: UCM'den Netanyahu hakkında tutuklama kararı Haberi Görüntüle

''GAZZE'DE ON BİNAYI ÇÖKERTİRİM''

Sevkiyatın durdurulmasına karşılık Gazze'yi hedef alacakları tehdidinde bulunan Gottlieb, şu ifadeleri kullandı;

"ABD bizi hassas saldırı füzeleri vermemekle tehdit ediyor. Evet, ABD'ye haberlerim var. Bizim de hassas olmayan füzelerimiz ve kendimizi koruma hakkımız var. Bu yüzden belki hassas füzeler kullanarak belirli bir odayı veya binayı yıkmak yerine hassas olmayan füzelerimizi kullanarak (Gazze'de) on binayı çökertirim. On bina. Kullanacağım. Yapacağım şey bu."

''HAMAS, BIDEN'I SEVİYOR''

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Biden’ın İsrail’in Refah’a kara saldırısına tepki gösterdi.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas Biden’ı seviyor." ifadesini kullandı.

İsrail'deki ana muhalefet lideri Yair Lapid de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ben-Gvir’in paylaşımına tepki gösterdi.

 

Lapid, açıklamasında, "(İsrail Başbakanı) Netanyahu bugün Ben Gvir'i (kabineden) kovmazsa, ordudaki her askeri ve İsrail Devleti'ndeki her vatandaşı tehlikeye atar." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading