Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'li bankadan çok konuşulacak dolar tahmini! Bakın kaça gerileyecek

ABD'li bankadan çok konuşulacak dolar tahmini! Bakın kaça gerileyecek

ABD merkezli 172 yıllık Wells Fargo bankası, döviz kuru için yeni bir rapor yayımladı. Yayımlanan raporda ''Sıkı para politikalarının desteğiyle, USDTRY'nin zirvesini oluşturduğunu düşünüyoruz. Para biriminin kademeli olarak değer kazanmasını ve 2025 ortasına doğru kurun 30'un altına inmesini bekliyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Ekonomi

16.05.2024, 06:10

ABD merkezli 172 yıllık Wells Fargo bankası, döviz kuru için yeni bir rapor yayımladı. ABD merkezli banka, 31 mart pazar günü gerçekleştiriken yerel seçimler sonrasında Türk Lirası'na ilişkin uzun vadeli yapıcı görüşlerini artan bir inançla yenilediklerini aktardı. Banka, Türk Lirası'na ilişkin olarak iyimser açıklamalarda bulunurken dolar kurunun 2025 yılında 30 liranın altına ineceği görüşünü tekrar savundu.

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara... Haberi Görüntüle

PARASAL SIKILAŞMAYA DEVAM

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından 4 yıl seçimsiz döneme girilmesi ve ekonomi politikasında ortodoks duruşun devam etmesiyle birlikte Türk Lirası'nda uzun vadeli olumlu bir görüş bildirildi. Banka, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma döngüsünün piyasa katılımcılarına Türk varlıklarına eğilimi artırdığını da belirtti.

Bilim insanlarının uçağını düşürdüler fakat engelleyemediler: O bölgemizde bulunan uranyum rezervi Türk Donanmasına katkı sağlayacak! Bilim insanlarının uçağını düşürdüler fakat engelleyemediler: O bölgemizde bulunan uranyum... Haberi Görüntüle

''TÜRK LİRASI İÇİN YAPICI GÖRÜŞÜMÜZÜ YİNELİYORUZ''

ABD merkezli banka, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Bize göre döviz kurlarının birbirine yakınsaması ve dolar priminin azalması, liranın gelecekteki değerine ilişkin artan iyimserliği yansıtmaktadır. Lira için, yerel siyasi dinamiklerin iyileşmesi, güvenilir bir para otoritesinin bağımsızlığı ve Türkiye'nin demokratik sistemine müdahale edilmemesi kombinasyonu, zaman içinde daha güçlü bir para birimi ile sonuçlanmalıdır. Bu anlamda, daha önce de belirttiğimiz gibi, Türk lirası için yapıcı görüşümüzü bu kez daha yüksek bir inançla yineliyor ve Türkiye'nin para birimi sorunlarının en kötüsünün muhtemelen geçmişte kaldığına inanıyoruz" 

Dolar/TL kurunda ara sıra volatilite nöbetlerinin olabileceğine dikkat çeken Wells Fargo, TL'nin yıl sonuna kadar güçlenme eğiliminde olabileceğine inandıklarını söyledi.

Son dakika: Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Bakan Şimşek tarih verdi Son dakika: Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

DOLAR 30 LİRANIN ALTINA DÜŞEBİLİR

Öte yandan Dolar/TL kuru için banka, 2025 yılının 3'üncü çeyreğine kadar tahminde bulundu. Doların bu yıl zirve yaptığını ve 2025 yılı ortalarından itibaren 30 liranın altına gerileyeceğini belirtti. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading