Yandex Metrica

AB'de Gazze toplantısı: Bir ülke katılmadı, 'AB açıklaması' yapılamadı

AB'de Gazze toplantısı: Bir ülke katılmadı, 'AB açıklaması' yapılamadı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, 26 üye ülkenin uzlaşısıyla Gazze'de "sürdürülebilir ateşkese yol açacak acil insani ara" çağrısı yapmakta mutabık kaldıklarını söyledi.

Dünya

28.02.2024, 07:22

Avrupa Birliği, 26 üyesinin katılımıyla Gazze'de "derhal insani ara" istedi ve İsrail'e Refah'a saldırmama çağrısı yaptı. AB Dışişleri Bakanları Toplantısında alınan bu karara Macaristan dışındaki tüm ülkeler onay verdi. Macaristan, toplantıya katılmadı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 26 üye ülkenin uzlaşısıyla Gazze'de "sürdürülebilir ateşkese yol açacak acil insani ara" çağrısı yapmakta mutabık kaldıklarını söyledi. Borell, çağrının, oybirliğiyle yapılmadığı için bir "AB açıklaması" niteliği taşımadığını dile getirdi ve yine de Birliğin çoğunluğunun fikrini gösterdiği için önemli olduğunu dile getirdi.

Taarruz emri pahalıya patladı: Şok saldırı 1200 askeri öldürüldü Taarruz emri pahalıya patladı: Şok saldırı 1200 askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

"REFAH'A SALDIRMA"

AB Dönem Başkanı Belçika'nın girişimiyle İsrail'e sivillerin sığındığı Refah kentine saldırmama çağrısı yapıldı.

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, konuya ilişkin paylaşımında, şunları kaydetti:

"Kalıcı bir ateşkesin, tüm esirlerin koşulsuz serbest bırakılmasının ve insani yardım sağlanmasının gerekliliğini ifade ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading