Yandex Metrica

Doğada buharlaşan ilk koloni: Arkeologlar Roanoke gizemini çözmeye çok yakın: İşte yeni ipucu

Doğada buharlaşan ilk koloni: Arkeologlar Roanoke gizemini çözmeye çok yakın: İşte yeni ipucu

Doğada buharlaşan ilk koloni olarak tarihe geçen Roanoke kolonisi'ne ilişkin heyecanlandıran keşif. Arkeologlar yakın zamanda "kayıp Roanoke kolonisi"nin gizemli kaderini değiştirecek bir keşifte bulundu. 

Dünya

22.05.2024, 00:17

Kuzey Amerika'nın doğu kıyısındaki küçük bir adada bulunan İngiliz kolonisi 16. yüzyılın sonlarında esrarengiz bir şekilde ortan kayboldu. Ancak Kuzey Carolina'nın Roanoke Adası'ndaki Manteo kasabasında gerçekleştirilen arkeolojik kazıların ardından araştırmacılar artık oldukça sağlam bir ipucunun peşinden koşuyor.

1585 ile 1587 yılları arasında yaklaşık 120 yerleşimci neredeyse bilinmeyen ve vahşi bir ortamda Roanoke'ye yerleşti. 1590'da bir İngiliz seferi adaya geri döndüğünde, yerleşimciler taşıyabilecekleri şeyleri yanlarına alarak bölgeyi terk ettiler. Bir bagajın üzerine kazınmış AĞAÇ "Croatoan" kelimesi, kaşiflerin koloninin birkaç düzine kilometre güneyde bulunan bu adaya taşındığını düşünmesine neden oldu. Ancak “kayıp koloninin” sakinleri   hiçbir zaman bulunamadı.

Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası reddedildi Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası... Haberi Görüntüle

ESRARENGİZ GİZEM ÇÖZÜLÜYOR

20. yüzyıldan itibaren Amerikan stüdyoları hikayeyi paranormal bir sonuca bağlamak için devraldı. Ataların ruhları tarafından zulme uğradığı hipotezi biraz olanak dışı görünüyor; tarihçiler makul bir açıklama bulmak için konuyu araştırdılar. En hafif deyimle, bu düşman bölgedeki koloninin gelişimini çeşitli unsurlar etkilemiş olabilir. İspanyol mürettebat Roanoke'ye saldırıp yağmalayabilir, bu da içindekilerin ölümüne ya da kaçmasına yol açabilirdi. O dönemde bu kadar kuzeye çok az İspanyol veya Fransız keşif gezisi cesaret etti.

Bir başka olası fikir: Çevreyle bağlantılı zorluklarla ve kaynakların azalmasıyla karşı karşıya kalan sömürgeciler, derme çatma teknelerle İngiltere'ye dönmeye çalışacaklardı. Atlantik Okyanusu'nun büyüklüğü ve böyle bir yolculuğun zorlukları göz önüne alındığında kötü bir fikir. Kaşifler 1590'daki çatışmanın izlerinden bahsetmese de, koloni yerlilerin planlı bir saldırısına da maruz kalmış olabilir.

Soykırımcı İsrail savaşacak asker bulamıyor! Savaş Kabinesi'nden dikkat çeken karar Soykırımcı İsrail savaşacak asker bulamıyor! Savaş Kabinesi'nden dikkat çeken karar Haberi Görüntüle

KAYIP KOLONİYE İLİŞKİN YENİ KEŞİF

Manteo'da 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleştirilen kazılar, arkeologların dördüncü bir teoriye işaret eden çeşitli eserleri ortaya çıkarmasına olanak tanıdı: kayıp koloninin yerel kabilelerle entegrasyonu . Arkeonews web sitesinde 11 Mayıs'ta yayınlanan bir makale, işaretlerle karakterize edilen çanak çömlek parçalarının Algonquian Kızılderili kültürüne atıfta bulunduğunu ortaya koyuyor. Aynı bölgede bir bakır halka keşfedildi ve 15. ve 16. yüzyıllardan kalma Amerikan yerlilerinin objelerinin yakınındaki bu Avrupalı ​​bilgi birikimi, kayıp koloninin daha iç bölgelere doğru ilerlemesi nedeniyle arkeologların yerel halklarla entegrasyon tezini desteklemesine olanak sağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading