Yandex Metrica

ABD polisi baskın yaptı Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze gösterisi son buldu: 300 kişi gözaltında

ABD polisi baskın yaptı Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze gösterisi son buldu: 300 kişi gözaltında

ABD polisi Filistin'e destek gösterilerinin başladığı Columbia Üniversitesi'ne okul yönetiminin talebiyle baskın yaptı. Gelinen son durumla ilgili açıklama yapan New York Belediye Balkanı Eric Adams, "Columbia ve City College'da yaklaşık 300 kişinin gözaltına alınmasına yönelik bir operasyon gerçekleştirdik." dedi.

Dünya

08.05.2024, 01:08

ABD'de İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamı Columbia Üniversitesi'ndeki gösterilerle başlamıştı. Daha sonra dalga dalga diğer üniversitelere yayılan gösteriler, üniversite yönetimlerinin karşı çıkmasına devam etti. Gösterilerin başladığı Columbia Üniversitesi'ndeki gösteriler dün gece düzenlenen polis baskınıyla sona erdi. Baskınla ilgili New York Polis Teşkilatı (NYPD) yetkilileriyle birlikte soruları cevaplayan New York Belediye Başkanı Eric Adams,  barışçıl protestoların terörizm ve İsrail karşıtı tutuma dönüştüğünü iddia ederek bunun için Columbia ve City College'da yaklaşık 300 kişinin gözaltına alınmasına yönelik bir operasyon gerçekleşleştirildiğini söyledi. 

Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il için alarm verildi Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il... Haberi Görüntüle

"KAMPÜS TEMİZLENDİ"

Öğrenciler tarafından ele geçirilen tarihi Hamilton Hall binasının da boşaltıldığını söyleyen Adams, çadırların bulunduğu bölüm dahil kampüsteki protesto alanlarının hepsinin temizlendiğini duyurdu. Adams, "Gençleri radikalleştirmeye yönelik bir hareket var." ifadesini kullanarak "Bu, gençlerin profesyonel olanlardan etkilendiği ve çocuklarımızı radikalleştirdiği küresel bir sorundur ve ben New York Belediye Başkanı olarak bunun olmasına izin vermeyeceğim." dedi.

Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Haberi Görüntüle

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ

ABD'de geçtiğimiz ayın ortalarında Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin'e destek gösterine katılan öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto etti. Okul yönetiminin davet ettiği polis, eylemlerin ikinci gününde kampüse girerek 108 öğrenciyi gözaltına almıştı. Columbia'da başlayan gösteriler kısa sürede ABD'deki diğer üniversitelere de yayıldı. Ülkede bulunan 50'den fazla büyük üniversitede eylemler devam ediyor. Eylemlerde son iki hafadada öğretim görevlileri dahil 1000'den fazla öğrenci gözaltına alındı. Çok sayıda öğrenci ise kayıt silinme ve okuldan uzaklaştırılma tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca olayların daha da büyümesinden endişe eden çok sayıda üniversite mezuniyet törenlerini iptal etti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading