Yandex Metrica

Sitede Ara

YRP'de Gazze istifası: 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin'deki katliamların baş sorumlusu olarak gösterilmesi kabul edilemez'

YRP'de Gazze istifası: 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin'deki katliamların baş sorumlusu olarak gösterilmesi kabul edilemez'

Partisinin Gazze üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini gerekçe gösteren son seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin Beykoz Belediye Başkan adayı olan Mustafa Kazım Alpay, partisinden istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Alpay, "Özellikle ömrünü Filistin davasına adamış olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve yönetimindeki hükümetimizin, Filistin'de yaşanan katliamların baş sorumlusu olarak gösterilmesini ve bundan siyaset üretmeye çalışılmasını kabul edebilmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Gündem

09.05.2024, 09:32

Yeniden Refah Partisi'nde bir istifa daha yaşandı. YRP'nin Beykoz Belediye Başkan adayı Mustafa Kazım Alpay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğinşi duyurdu. Alpay, "3 yıldır önemli görevler üstlendiğim Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyorum. İstifa gerekçelerimi genel hatlarıyla açıklamamda tek tek sıraladım." dedi ve basın açıklamasını kamuoyuyla paylaştı. 

Paylaşımında partisinin Kudüs ve Filistin meselesinde devlete ve hükümete karşı kullandığı dilin yıkıcı bir dil olduğunu dile getiren Alpay, Filistin direniş hareketi Hamas'ın siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesini ve Hamaslı yetkililerin onunla kucaklaşmasını hatırlattı. Alpay, bu görüntünün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının gerekli yerlere gerekli mesajları verdiğini belirtti. Türkiye'nin Filistin'e verdiği açık destek görüldüğünü ifade eden Mustafa Kazım Alpay, buna rağmen tezvirata devam edilmesinin Filistin davasına büyük zararlar verdiğini belirtti. 

CHP'de torpil furyası zirveyi gördü: Yeğenini belediye başkan yardımcısı olarak atadı! CHP'de torpil furyası zirveyi gördü: Yeğenini belediye başkan yardımcısı olarak... Haberi Görüntüle

İSMAİL HENİYYE'NİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ZİYARETİNİ HATIRLATTI

Alpay'ın paylaşımı şöyle: 

"Hepimizin ortak hassasiyeti ve kırmızı çizgisi olan Kudüs ve Filistin meselesi hususunda Yeniden Refah Partisi'nin devletimize ve devletimizin dış politikalarına ilişkin takındığı tavır, kullanmış olduğu suçlayıcı ve yıkıcı dil kamuoyu vicdanında üzüntüye yol açmıştır. Özellikle ömrünü Filistin davasına adamış olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve yönetimindeki hükümetimizin, Filistin'de yaşanan katliamların baş sorumlusu olarak gösterilmesini ve bundan siyaset üretmeye çalışılmasını kabul edebilmek mümkün değildir. İsmail Heniyye'nin bizzat Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek kucaklaşması, bu kucaklaşmanın devletin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılmasıyla birlilte devletimizin Filistin konusundaki net tavrı tüm dünyaya verilmiş apaçık bir mesajdır. Bu anlamlı mesajdan sonra bile tezvirata ısrarla devam edilmesi devletimizin diplomatik arenada üstlenmiş olduğu Filistin davasına büyük zarar vermektedir. 

Diğer bir husus parti yetkililerinin birbirine tamamen zıt yönlerde yapmış oldukları açıklamaların parti tutarlılığına kamuoyu nezdinde vermiş olduğu zararlardır. Bu şekilde davranılmaya devam edilmesi partinin kurumsal bir politikasının olmadığını ve partinin yetkili organlarının merkez tarafından kurumsal bir bütünlük ve ahenk içerisinde sevk ve idare edilemediğini açıkça ortaya koymaktadır.

Seçim döneminde ve seçimler sonrasında aynı tabana sahip olduğumuz, aynı kökten beslendiğimiz ve kardeşlik hukuku güttüğümüz siyasi hareketlere karşı asla tasvip etmediğim bir şekilde takınılan düşmanca tavır ve rövanşist hareketlerden de büyük bir rahatsızlık duymaktayım.

Gelinen bu noktada hayatı boyunca Milli Görüş ilke ve prensiplerine inanmış, çalışmalarını ve hayata bakışını bu şekilde tanzim etmeye çalışmış biri olarak hali hazırda parti içerisinde oluşan bu ortam, zemin ve iklimde siyaset yapmamın mümkün olamayacağı kanaatini bende uyandırmıştır.

Bu sebeplerle ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunmak ve eksik gördüğümüz konularda milletimizin yararına olacak fikirlerimizi ifade etmek adına iki yıl önce katıldığım ve önemli görevler üstlendiğim Yeniden Refah Partisi bünyesindeki tüm görevlerimden ve parti görevlerimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim."

31 Mart'ta Beykoz'dan belediye başkan adayı olan Mustafa Kazım Alpay, aldığı yüzde 2,88 oranındaki oyla üçüncü sırada yer almıştı. Beykoz'da CHP'nin adayı Alaattin Köseler aldığı yüzde 45,87 oyla belediye başkanı seçilmiş, AK Parti'nin adayı ve bir önceki Belediye Başkanı Murat Aydın ise yüzde 44,91 oy almıştı. 

Kuzey Irak'a hava harekatı: Sözde yöneticilerin de olduğu çok sayıda terörist öldürüldü! Kuzey Irak'a hava harekatı: Sözde yöneticilerin de olduğu çok sayıda... Haberi Görüntüle

AMASYA TEŞKİLATINDA İSTİFALAR

31 Mart seçimlerinden sonra birçok partili YRP'den istifa etmişti. İstifaların son halkası ise Amasya teşkilatındaki istifalar oldu. Amasya'da aralarında Gençlik ve Kadın Kolları Amasya İl Başkanlarının ve yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına aday olan isimlerin de yer aldığı 17 kişi istifa etmişti. Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Amasya İl Başkanı Sefa Kahriman, istifa gerekçesini şu sözlerle duyurmuştu: Yapılan hatalar, yanlışlar, teşkilatımızı yalnız bırakan il başkanımıza ve yöneticilerimize yanlış yolda olduklarını bir kez daha hatırlatmak isterim.

'Bu davanın yolu dikenlidir. Ayağına seven gelmesin.' diyen Erbakan hocamızın sözünü ilke edinmeliyiz. Bugün bizler, sözlerime başlarken dile getirdiğim gibi koltuklara oturarak sağ sola emir vermelerle, 'adaylara ve teşkilat mensuplarına güvenmiyorum' diyenlerle işimiz olamaz. Biz bu davaya er olurken koltuklara değil çileye talip olduk. Bu davada er olmayı kendimiz ilke bildik." 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading