Yandex Metrica

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları hangi tarihte 2024?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları hangi tarihte 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları, 20 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında online platform üzerinden kabul edilecek.

Gündem

20.05.2024, 21:56

Öğretmen adayları başvuru sürecinde, atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak için il tercihlerini belirleyecekler. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran 2024 tarihinde duyurulacak.

Muhtardan swinger parti! Konya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti! Mide bulandıran detaylar ortaya çıktı! Muhtardan swinger parti! Konya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti! Mide bulandıran... Haberi Görüntüle

SÖZLÜ SINAVLAR 1 TEMMUZ'DA

Sözlü sınavlar, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Tercih başvurusu, atama ve göreve başlama sürecine ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yapılacak.

Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Haberi Görüntüle

MEB TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü açıklamasında atama başvurusuna dair açıklamalar şu şekildedir; 

Bu Duyuru: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları hakkındaki 20.02.2014 tarihli 9 sayılı Kurul Kararında yer alan hükümler doğrultusunda hazırlanmıştır. Duyuruda yer almayan hususlarda ilgili mevzuat geçerlidir. 

  • Başvurular Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirlenen alanlar sınırlılığında ve Ek-7 Takvimde belirlenen süre içerisinde alınacaktır.
  • Bakanlığımızca veya il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından gerektiğinde adayla iletişim kurulabilmesi için aday tarafından sisteme girilen iletişim bilgilerinin (cep telefonu, e-posta vb.) tam, doğru ve güncel olması büyük önem arz etmektedir.
  • Başvuruda bulunan adaylar Duyuruda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. 
  • Adaylar herhangi bir sorunla karşılaştıklarında öncelikle Ek-8 İl Millî Eğitim Müdürlükleri İletişim Bilgileri tablosunda yer alan iletişim numaralarını kullanarak ilgili il millî eğitim müdürlüğüyle irtibata geçmelidirler. 
  • Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başvuru ve atama işlemleri ile ilgili yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, personel.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle ilgililerin Personel Genel Müdürlüğünün resmî internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading