Yandex Metrica

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER? Soğan dolması malzemeleri ne, tarifi nasıl?

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER? Soğan dolması malzemeleri ne, tarifi nasıl?

Son dönemlerde Türk mutfağının en popüler lezzetlerinden biri olan soğan dolması, gittikçe artan ilgiyle araştırılan tarifler arasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Bu doyurucu ve lezzetli yemeği denemek isteyenler, arama motorlarında "Soğan dolması nasıl yapılır, püf noktaları neler? Soğan dolması malzemeleri ne, tarifi nasıl?" gibi sorgulamalar yaparak en iyi tariflere ulaşmak için sıraya girmiş durumdalar.

Yaşam

14.03.2024, 11:21

Türk mutfağının köklü tatlarından biri olan soğan dolması, biber, patlıcan ve kabak dolmalarından sıkılanların aradığı lezzet alternatiflerinden biri olarak öne çıkıyor. Hem lezzetiyle hem de görselliğiyle iştah açıcı olan soğan dolmasını denemek isteyenler için, enfes bir tarif sunuyoruz. 'Soğan dolması nasıl yapılır, püf noktaları neler? Soğan dolması malzemeleri ne, tarifi nasıl?' detaylı bir şekilde derledik. İşte bu lezzetli tarifin detayları...

Survivor'ı bitirecek skandal! Gelen haber izleyicileri şoke etti: Yarışmacının hamile olduğu ortaya çıktı! Survivor'ı bitirecek skandal! Gelen haber izleyicileri şoke etti: Yarışmacının hamile... Haberi Görüntüle

SOĞAN DOLMASI MALZEMELERİ NELER?

8 adet büyük boy soğan

1 su bardağı pirinç

250 gram kıyma (isteğe bağlı, vejetaryen versiyon için kullanmayabilirsiniz)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı kuru üzüm veya kuş üzümü

1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

Tuz

Karabiber

Pul biber

2 su bardağı su

Limon dilimleri (servis için)

Hayranından beşibiryerde! Sibel Can'a hayranı sahnede altın taktı! Ünlü şarkıcı binlerce liralık büyük jest karşısında şaşkınlığını gizleyemedi! Hayranından beşibiryerde! Sibel Can'a hayranı sahnede altın taktı! Ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Soğanları kabuklarından arındırarak uç kısımlarını kesin ve her birini yarıya kadar oyarak iç kısmını boşaltın. Oyulan soğanları tuzlu suda bekletin.

Pirinci iyice yıkayıp süzün.

Büyük bir kasede pirinci, kıymayı (varsa), kuru üzümü veya kuş üzümünü, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi bir araya getirin.

Hazırladığınız iç harcı, oyduğunuz soğanların içine doldurun ve üst kısmını kapatın.

Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve salçaları ekleyip kavurun.

Salçalı karışıma dolmaları yerleştirin ve üzerlerine 2 su bardağı su ekleyin.

Kısık ateşte dolmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Piştikten sonra dolmaları servis tabağına alın ve yanında limon dilimleri ile sunun.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

SOĞAN DOLMASI PÜF NOKTALARI

Soğanları oyarken işlemi kolaylaştırmak için, uç kısımlarını kesip bir süre suda bekletebilirsiniz. Ayrıca, iç kısımları çıkarırken, bir bıçağın tersiyle hafifçe bastırarak çıkarmak işinizi daha da kolaylaştırabilir.

Soğanları doldururken, alt kısmını düz kesmeye özen gösterin. Böylece dolmalarınız tencereye daha sağlam bir şekilde oturur ve pişerken dağılmaz.

Dolmaları kısık ateşte pişirin. Bu şekilde dolmaların altı yanmadan yavaşça pişer, iç harçları dağılmaz ve lezzetler daha iyi bir şekilde kaynaşır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Yaşam


Loading