Yandex Metrica
Reklam Görseli

Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşlar merak ettikleri konuları araştırıyor. İnternette 'Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?' diye arama yapılıyor. Peki Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Yaşam

30.04.2024, 12:41

Mübarek Ramazan ayının gelmesine az bir vakit kaldı. Vatandaşlar internette 'Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?' araması yapıyor. Peki Ramazan'da alkol içmek günah mı? Alkol ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Manga grubundan üzen ayrılık! Ünlü şarkıcı ülkeyi terk etti! Manga grubundan üzen ayrılık! Ünlü şarkıcı ülkeyi terk etti! Haberi Görüntüle

RAMAZAN'DA ALKOL İÇMEK GÜNAH MI?

Alkol ve aklı örten her türlü madde İslam dininde yasaklanmıştır. Bu sebeple alkol içmek sadece Ramazan ayında değil her zaman için haram kılınmıştır. 

Mehmet Ali Erbil'in sevgilisinden olay yaratan 'dedem' açıklaması! Mehmet Ali Erbil'in sevgilisinden olay yaratan 'dedem' açıklaması! Haberi Görüntüle

ALKOL İLE İLGİLİ AYETLER VE HADİSLER NELERDİR?

Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan olacak Ebrar Sitesi'nde depreme dayanıklı yeni binalar yükseliyor: Şazibey'in komşusu Azerbaycan... Haberi Görüntüle

Mâide Suresi - 90-91 . Ayet

90.Ayet:  Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

91.Ayet: Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?

Ehliyeti olan vatandaşların dikkatine! Başvuru yapmayanlar bu fırsatı kaçırdı! Ehliyeti olan vatandaşların dikkatine! Başvuru yapmayanlar bu fırsatı kaçırdı! Haberi Görüntüle

Bakara Suresi 219. Ayet

Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Bu ikisinde insanlar için büyük zarar ve bazı faydalar vardır; zararları da faydalarından büyüktür. Sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: İhtiyaç fazlasını. Allah sizin için âyetlerini işte böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'nın hadislerde de sarhoşluk veren bütün maddelerin içilmesi/alınması yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber, “Sarhoşluk veren her içki haramdır” (Buhâri, Vudû, 71; Edeb, 80; Müslim, Eşribe, 7); “Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır” (Ebû Dâvud, Eşribe, 5: Tirmizî, Eşribe, 3) buyurmuştur.
 

Habere Tepki Ver

0

1

4

2

0

0

0

0


Loading