Yandex Metrica

Uzaylı mı cüce mi? Kolombiya'da dünyayı ayağa kaldıran fotoğraflar: Uzun kafatası, çekik gözler, kaburga kemikleri...

Uzaylı mı cüce mi? Kolombiya'da dünyayı ayağa kaldıran fotoğraflar: Uzun kafatası, çekik gözler, kaburga kemikleri...

Dünya tarihinin en merak edilen sorularından biri olan "Uzaylılar var mı?" sorusuna Kolombiya'dan yeni bir cevap geldi. Kolombiya'da tespit edildiği iddia edilen bir iskelet dünyayı ayağa kaldırdı. Söz konusu iskeletin uzun kafatası, çekik gözleri, kaburga kemikleri uzaylı hayali çizilen uzaylı anatomisine benzetildi.

Dünya

15.05.2024, 22:13

"Dünya dışında bir yaşam var mı?" sorusu hala gizemini korurken bu soru yüzyıllardır insanoğlunun kafasını adeta kemiriyor. NASA başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş uzay araştırmalarını sürdürürken, dünya üzerinde yeterince kanıt olduğunu iddia edenler de var. Son olarak Kolombiya'dan gelen görüntüler dünyayı bir kez daha şoke etti.

Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika... ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

UZAYLI İSKELETİ Mİ?

Kolombiya'da tespit edildiği iddia edilen görüntüleri kamuoyu ile paylaşan ünlü İspanyol radyocu Josep Guijarro, fotoğraflardaki sıra dışı görünümlü iskeletin bir uzaylıya ya da çok eski zamanlarda yaşamış "küçük bir insansı türe" ait olabileceğini öne sürdü.

Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel parsel Yahudilere satılıyor Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel... Haberi Görüntüle

İDDİALAR YALANLANDI

Fakat Josep Guijarro'nun iddialarına uzman isimlerden yalanlama geldi. Uzmanlar, iskeletin açıklamasının çok daha basit olduğunu dile getirdi.

ABD'de Gazze'ye destek eylemleri sonuç vermeye başladı: Üç üniversite öğrencilerin taleplerini kabul etti ABD'de Gazze'ye destek eylemleri sonuç vermeye başladı: Üç üniversite öğrencilerin... Haberi Görüntüle

FOTOĞRAFIN KAYNAĞI AÇIKLANMADI

Fotoğrafları servis eden Guijarro, İspanya'da uzun yıllar devlet radyosunda sunuculuk yaparken aynı zamanda kendisini tam zamanşı uzaylı araştırmacısı" olarak nitelendirdi. Guijarro, görselleri kendisine ulaştıran kaynağın adını açıklamadı ancak "Kaynağım başka bir gezegenden gelmiş olabilir mi diye sorduğu bu örneğin Kolombiya'da bulunduğunu belirtti" ifadelerini kullandı.

Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü yok et Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü... Haberi Görüntüle

UZUN KAFATASI, ÇEKİK GÖZLER...

İspanyol radyocunun paylaştığı fotoğrafta skeletin uzun bir kafatası, çekik gözleri, göbek kordonu ve "alışılmadık sayıda kaburga kemiği" olması göze çarptı. Guijarro, Espacio Misterio sitesinde yayımladığı yazıda, normal bir insanın sağda ve solda 12'şer tane olmak üzere 24 kaburgası bulunduğunu, söz konusu iskelette ise 10'ar kaburga olduğunu iddia etti.

Almanya'da Filistin hazımsızlığı! 'Hamas' bahanesiyle sloganlar yasaklanıyor Almanya'da Filistin hazımsızlığı! 'Hamas' bahanesiyle sloganlar yasaklanıyor Haberi Görüntüle

CÜCLER TEPESİNDE BULUNDU İDDİASI

Öte yandan söz konusu iskeletin Kolombiya'nın "el cerro de los enanos" (cüceler tepesi) adı verilen bölgesinde bulunduğunu iddia eden Guijarro, daha sonra X üzerinden paylaştığı mesajda, iskeletin kaynağını kesinlikle bilmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Guijarro, "Elimde teyit edilebilir veriler yok" diye yazdı.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan İİT Zirvesi'nde Filistin çağrısı: 'Filistin'in daha fazla ülke tarafından tanınması İsrail'e önemli bir darbe vuracaktır' Dışişleri Bakanı Fidan'dan İİT Zirvesi'nde Filistin çağrısı: 'Filistin'in daha fazla... Haberi Görüntüle

UZAYLI' TARTIŞMALARI BAŞLADI

Sosyal medyada viral olan görüntüler sonrası uzaylı tartışmaları tekrar ateşlendi. Birçok kişi iskeletin çok eski zamanlarda Dünya'ya gelmiş bir uzaylıya ait olduğunu öne sürdü. Bir paylaşımda, "Bunun halen aramızda yaşamakta olan bir uzaylı türü olduğu kesin değil mi?" ifadeleri kullanıldı.

Almanya'da Müslümanları sevindiren karar: Hoparlörden ezan okunmasına izin Almanya'da Müslümanları sevindiren karar: Hoparlörden ezan okunmasına izin Haberi Görüntüle

UZAYLI MUMYASI

Guijarro'nun paylaşımından önce Eylül ayında Meksika'da bir Kongre oturumunda "uzaylı mumyası" olduğu iddia edilen bazı kalıntılar uluslararası kamuoyuna sunulmuştu. Fakat ilerleyen dönemde yapılan analizlerde, bu örneklerin uzaylı mumyası değil, hayvan kemiklerinden yapılmış bebekler olduğu anlaşılmıştı.

Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Haberi Görüntüle

CÜCE KRALLIĞI

Öte yandan İspanyol radyosu, bu kalıntıların ikisinin de yaklaşık 800 yıl önce yaşamış insana benzeyen bir türün akrabaları olabileceğini de belirterek, "Efsanelerde, bu dağların zirvelerinde yaşamış 35-40 santimetre boyundaki küçük varlıkların oluşturduğu bir medeniyetten bahsediliyor." dedi.

Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Haberi Görüntüle

UZAYLI MI DEĞİL Mİ?

Söz konusu görüntülere ilişkin açıklamalarda bulunan antropolog Prof. Dr. Sian Halcrow,  iskeletin muhtemelen prematüre bir bebeğe ait olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden uzman, "Komplo teorileri her zaman var olmuştur ve maalesef bazı insanlar bunları doğru kabul ederler. Çünkü komplo teorileri çok fazla dikkat çeker. Ancak burada en basit açıklama göz ardı ediliyor. Bu prematüre bir bebek" şeklinde konuştu.

Kafatasının şekli gibi tuhaflıkların altında yatan sebebin de yumuşak dokunun kurak bir ortamda mumyalaşması olduğunu belirten Halcrow, "Fetüsler, yetişkin insanlara kıyasla daha yumuşak ve tam olarak gelişmemiş kemiklere sahipler. Bu nedenle söz konusu mumyalama süreçlerinin sonunda kemikler, uzman olmayan kişilere sıra dışı görünen şekiller alabiliyor." dedi.

Açıklamalarına devam eden Halcrow, "Bu bireyin anatomisi, mumyalanmış bir insan fetüsüyle tutarlı. Kafatasının şekli doğum sırasında yan kafa kemiklerinin ön kemiklerin ve diğer yan kemiğin üzerine binmesiyle açıklanabilir." şeklinde konuştu.

Söz konusu iskeletin "uzaylı benzeri" özelliklerine de değinen Halcrow, "Bebekler anne karnında gözlerini 27'nci haftadan sonra açarlar. İskeletin gözlerindeki çekiklik, gözleri ve göz kapaklarını oluşturan yumuşak dokunun mumyalaşmasının bir sonucu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Halcrow, "İskelette 24 değil 20 kaburga kemiği olduğu iddiasını da değerlendiren Halcrow, buna inanmak için bir sebep olmadığını belirterek, "En alttaki iki kaburga çok küçüktür ve görülmesi çok zordur. Özellikle sadece resimlere bakarak seçilemezler" şeklinde konuştu.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading