Yandex Metrica

Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması

Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması

ABD'de Harrison Mann isimli bir binbaşı, ülkesinin Gazze'de 7 aşkın süredir soykırıma imza atan İsrail'e verdiği koşulsuz desteği eleştirerek istifa ettiğini duyurdu. 13 yıldır ABD ordusunda görev yapan Mann, kendisinin Avrupa kökenli Yahudi bir aileden geldiğini hatırlatarak "Konu etnik temizliğin sorumluluğunu üstlenmeye geldiğinde, özellikle affetmeyen bir ahlaki ortamda büyüdüm." ifadesini kullandı.

Dünya

15.05.2024, 05:17

ABD'nin Gazze'de katliam ve soykırım yapan İsrail'e verdiği koşulsuz destek ülke içinde başta üniversiteler olmak üzere protestolara neden oluyor. ABD ordusunda 13 yıldır görev yapan Yahudi asıllı binbaşı Harrison Mann, ülkesinin izlediği İsrail politikasının "on binlerce masum Filistinlinin öldürülmesini ve aç bırakılmasını mümkün kıldığını" vurgulayarak görevinden istifa etti. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mann, ABD'nin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğin daha geniş bie savaş riski doğruduğunu belirtti. Kendisinin Avrupa kökenli Yahudi bir aileden geldiğini hatırlatan Mann, "Konu etnik temizliğin sorumluluğunu üstlenmeye geldiğinde, özellikle affetmeyen bir ahlaki ortamda büyüdüm." ifadesine yer verdi.

Gazze'de yaşananların ve ülkesinin İsrail'e vediği desteğin kendisinde utanç ve suçluluk yarattığını dile getiren Harrison Mann, "Geçen aylar bize akla gelebilecek en korkunç ve yürek burkan görüntüleri sundu ve ben bu görüntülerle buradaki görevlerim arasındaki bağlantıyı göz ardı edemedim. Bu bende inanılmaz bir utanç ve suçluluk yarattı." dedi. ABD basını bu istifayı bir ilk olarak değerlendirdi ve ilk kez ABD ordusu ve istihbarat topluluğundan bir kişinin kamuya açık bir şekilde istifa ettiğini duyurdu.

ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' ABD Gizli Servis Direktöründen Trump itirafı: 'En büyük başarısızlığımız' Haberi Görüntüle

ABD'DE DİĞER TEPKİLER

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini yaköıştı. Bushnell, 24 Şubat'ta yaşanan olayda "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." diye bağırarak başından aşağı benzin dökmüş ve kendini ateşe vermişti. Olayda hayatını kaybeden Bushnell'in son sözleri ise "Filistin'e özgürlük" olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığından da Joe Biden yönetiminin Gazze politikası nedeniyle ABD silah transferlerini denetleyen eski yönetici Josh Paul ve Dışişleri Bakanlığında iki yıllık sözleşmesi bulunan dış ilişkiler görevlisi Annelle Sheline de istifa etmişti.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 binden fazla yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading