Yandex Metrica

Türkiye'nin AKKA hamlesi Yunan'da manşet! Eyvah Türkler gücüne güç katacak!

Türkiye'nin AKKA hamlesi Yunan'da manşet! Eyvah Türkler gücüne güç katacak!

Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan (AKKA) çekildiğini bildirdiren Türkiye, Yunanistan'da panik yarattı. Türkiye'nin AKKA hamlesini manşetten duyuran Yunan medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı Atina'yı terletti yorumunu yaptı.

Dünya

20.04.2024, 06:44

Takvimler 1990'lı yılları gösterdiğinde Paris'te imzalanan ve soğuk savaş döneminde Avrupa’daki silahlı güçlerin hareket ve malzemelerine kısıtlar koyan NATO ve Sovyetler Birliği’nin imza koyduğu Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’ndan (AKKA) yürürlüğe girdi.

Türkiye içinde bulunduğu Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’ndan (AKKA) anlaşmasından geçtiğimiz günlerde yayınlanan Resmi Gazete karanamesi ile çıktığını duyurdu.

Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı yuhaladı Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRSIZ ÜRETİM YAPABİLECEK

AKKA anlaşmasından çıkan Türkiye bu kararla birlikte sınırsız üretim aşamasına geçecek. Türkiye konvansiyonel silah kategorisindeki 5 konvansiyonel silahtan ne kadar ürettiğini artık kimseyle paylaşmayacak. 

ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız ediyor ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız... Haberi Görüntüle

İSTEDİĞİNE İSTEDİĞİ KADAR SİLAH SATABİLECEK

Ayrıca Türkiye AKKA anlaşmasının üretim sınırı koyduğu silah sınırını ciddiye almayacak. Ve İstediği silahtan, istediği kadar üretecek ve sayısını kimseyle paylaşmayacak.

Ateşkes yok, BM kararı yok, umut yok: İsrail Gazze Şeridi'ndeki baskıyı artırıyor Ateşkes yok, BM kararı yok, umut yok: İsrail Gazze Şeridi'ndeki... Haberi Görüntüle

KARAR ATİNA'DA PANİK YARATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesi Yunanistan'da panik yaptı, Erdoğan Atina'yı terletti başlığı ile okuyucularına gelişmeyi duyuran Yunan medyası, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'ndan (AAKKA) çekme kararı aldı" dedi.

Boeing'i eleştiren aniden ölüyor: İhbarcı John Barnett'tan sonra şimdi Joshua Dean! Boeing'i eleştiren aniden ölüyor: İhbarcı John Barnett'tan sonra şimdi Joshua... Haberi Görüntüle

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Haberin devamında kararın Resmi Gazete'de geçtiğini duyuran Yunan medyası, "Bunun, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından ve Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sadece bir yıl sonra, 1990 yılında imzalanan bir anlaşma olduğunu ve NATO'nun ve o zamanki Varşova Paktı'nın konuşlandırabileceği konvansiyonel askeri teçhizata sınırlamalar getirdiğini belirtmekte fayda var." yorumunu yaptı.

Haberde anlaşmanın detaylarını paylaşmaya devam eden Yunan medyası, "Öyle ki Avrupa'da bir tarafın diğerine hızlı bir saldırı başlatmasına olanak sağlayacak güç toplanamıyor" ifadelerini kullandı.

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

RUSYA YILLAR ÖNCESİNDEN ASKIYA ALDI

Söz konusu anlaşmanın geçmişine de değinen Yunan basını Vradyni, "Rusya geçen Kasım ayında AKAK anlaşmasından resmen çekilmişti ancak aktif katılımı yıllar önce askıya almıştı." dedi.

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading