Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye-Mısır normalleşmesi Yunanistan'ı endişelendirdi! Savunma Bakanı Dendias: 'Ordumuzu güçlendirmeliyiz'

Türkiye-Mısır normalleşmesi Yunanistan'ı endişelendirdi! Savunma Bakanı Dendias: 'Ordumuzu güçlendirmeliyiz'

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye-Mısır normalleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye-Mısır ülkelerinin normalleşme süreci, Dendias'ı endişelendirdi. Dendias, ''Mısır her zaman bilmeli ki öncelikli, samimi ve daimi dostları Yunanistan’dır. Yunanistan - Mısır anlaşması, Türkiye - Libya anlaşmasına bir cevaptı.'' dedi.

Dünya

13.04.2024, 15:36

Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile Mısır'ın yakınlaşmasından endişe duyduğunu açıkladı. Yunan Bakan Dendias, Mısır'a gözdağı vermek istedi.

Savunma Bakanı Dendias, Yunanistan-Mısır anlaşmasının Türkiye-Libya anlaşmasına bir cevap olduğunu belirterek, ''Mısır bilmeli ki öncelikli, samimi ve daimi dostları Yunanistan'dır'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin savunma sanayisinde ve dış ilişkilerdeki hızlı yükseliş, normalleşme süreci Yunanistan'ı ürkütmeye yetti.

Dendias, ''NATO, bir ülkeler ittifakı değil, değerler ittifakıdır. Bunun farkındalar mı bilmiyorum. Türkiye’yi ittifakta tutmak için defalarca taviz verdiler.'' ifadelerini kullandı.

Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken yanıt Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE GELİŞTİ ORDUMUZU YENİLEMELİYİZ''

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ''Türkler de Lozan'ı bizim gibi okumalı. Türkiye, 3 mil dışındaki her şeyin Yunanistan’a ait olduğunu iyi biliyor, biz de biliyoruz.'' ifadelerinde bulundu.

Dendias, Türkiye'nin savunma sanayisinde ilerlemesinden korkarak şu ifadeleri kullandı;

''Türkiye, Ege'de gerilimin azaltılmasına yönelik adımlar atsa da endişeliyim. Türkiye savunma sanayisinde büyük gelişmeler var. Ordumuzu yenilemeliyiz.'' 

Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı yuhaladı Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Kahire'de 12 yıl aradan sonra görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında Türkiye-Mısır ortak basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyimizi, cumhurbaşkanları seviyesine taşıdık. Değerli kardeşimi, konsey toplantımızı gerçekleştirmek üzere ilk fırsatta Ankara’ya beklediğimi söyledim'' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında yeni bir sayfa açılacağını belirtmişti. Düzenlenen ortak basın toplantısının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye davet edildi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Nisan ayında Türkiye'ye geleceği ifade edildi.

İki ülke arasındaki tarihi ekonomik ve ticari ilişkiler hakkında açıklama yapan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye ile Mısır'ın ilerleyen yıllarda karşılıklı ticareti 15 milyar dolara çıkarmak istediği belirtildi.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading